Zseniális Miami: 84-et szórt az álomtrió

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 18. 10:08
A döcögős szezonrajt után zsinórban tizenegyedik sikerét aratta az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban a Miami Heat, amely a Boston szerdai diadaláig sorozatban kilenc győzelmet jegyző New York Knicks otthonában gálázott péntek éjjel. Dirk Nowitzki Dallasa nyugati rangadót nyert a Phoenix Suns ellen, már négynél jár a Los Angeles Lakers sikerszériája.


Közel egy hónapja kongatták a vészharangokat Dél-Floridában, akadozik az újjászervezett Miami gépezete, a városba hozott álomhármas nem találja közös játék kulcsát, a vezetőedző, Eric Spoelstra pedig alkalmatlan a munkára.

Csattanósabb válasz nem érkezhetett volna az együttes részéről, amely a november 27-ei dallasi fiaskó után 9-8-as mérleggel állt, de azóta nem bukott és az Amare Stoudemire érkezésével jelentősen megerősödött New York Knicks otthonában sem hibázott.

A Madison Square Gardenben a kétszeres MVP, LeBron James volt a vezér tripla-duplájával (32 pont, 11 lepattanó, 10 assziszt), de Chris Bosh és Dwyane Wade sem maradt el sokkal mögötte, 26-26 egységével, így a Miami (20-8) tovább zárkózik a keleti első Bostonra.

Tovább folytatta nyugati menetelését a Dallas Mavericks, amely a San Antonio mögött megerősítette második helyét (21-5), az élete legjobb dobóformáját produkáló Dirk Nowitzki társai közreműködésével (négyen dobtak 15 pont felett) gyűrte le a Phoenix Sunst.

Két világbajnoka (Kevin Durant, Russell Westbrook) 45 pontig jutott, nyert is az Oklahoma City Thunder, zsinórban negyedszer nyert a címvédő Los Angeles Lakers, amelynél ezúttal egy másik törökországi hős, Lamar Odom volt a legtermékenyebb (28 pont).

A fáradásos bokatörés után ismét határozatlan időre kidőlt Jao Minget nélkülöző Houston Rockets a 34 pontos Kevin Martinnal a fedélzeten kapaszkodik nyugaton és kezdi megközelíteni a rájátszást érő helyeket (11. 11-15-ös mérleggel).

NBA ALAPSZAKASZ, PÉNTEKI EREDMÉNYEK:
Indiana Pacers-Cleveland Cavaliers 108-99
New York Knicks-Miami Heat 91-113
Philadelphia 76ers-Los Angeles Lakers 81-93
Toronto Raptors-New Jersey Nets 98-92
Atlanta Hawks-Charlotte Bobcats 90-85
Detroit Pistons-Los Angeles Clippers 88-109
New Orleans Hornets-Utah Jazz 100-71
Oklahoma City Thunder-Sacramento Kings 102-87
Houston Rockets-Memphis Grizzlies 103-87
Dallas Mavericks-Phoenix Suns 106-91
Portland Trail Blazers-Minnesota Timberwolves 107-102
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu