Tursics Sándor: Bóhozat, ami itt folyik

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 3. 15:33
Nem érte meglepetésként a bírók körüli felhajtás Tursics Sándort, a Vasas-Csata női kosárcsapatának vezetőedzőjét. A szakember csak egyike azoknak, akik megszólaltak a játékvezetők sztrájkjával kapcsolatban. A 62 éves szakember azonban valamivel keményebben és kendőzetlenebbül fogalmaz kollégáinál. Ismert, hogy az október 1-jén elkezdődött NB I-es női kosárlabda-bajnokság mérkőzéseit "szükségjátékvezetők" vezették le.


„Nem lepődök meg, én már évek óta úgy látom, hogy az egész sportág a lepusztulás útján van. Én pedig ennek a szakmai oldalát tapasztalom. Ami itt fent folyik, az bohózat szintjén megy. Egy számomra érthetetlen szerkezetű elnökség született az elmúlt évek háborúi után – kezdte indulatoktól sem mentes nyilatkozatát Tursics Sándor.

 

A rutinos edző kitért a gondok részleteire is, ám igazi megoldást még ő sem tudott javasolni a problémákra.

 

„Mindenütt káosz van, egyetlen paramétere sincs ennek a szakszövetségnek, amit kézben tartana. Tele külföldiekkel, és a sok szélhámossal, ez mind a vezetést minősíti, nem csodálkozom semmin. A bírósztrájk? Az csak egy természetes következmény – folytatta a tréner.”

 

„Jellemző, hogy felmerül egy konkrét probléma, amelyet nem tudnak szakmai szemmel nézni. Nem azon kéne vitatkozni, hogy hány százalékkal emelem a bírók javadalmazását, hanem azt kéne eldönteni, hogy mely meccseknek van kockázati tényezője. De hát van más is. Az NB I A csoportban vannak olyan klubok, amelyek a létükért küzdenek.”

 

A nyílt szavú szakvezetőnek az ideiglenes bírókkal kapcsolatban is meg van természetesen a véleménye.

 

„Ezeket a mérkőzéseket két amatőr is le tudná fújni, sőt, az anyósom is le tudná vezetni – folytatta Tursics. – Nem ugyanaz Körmenden egy alkalmatlan teremben tíz amerikainak fújni, mint a BEAC-Csata meccset levezetni, ahol csak amatőrök vannak.

 

„Nem tudok hibát felróni az embereknek, hibátlanul fújtak, bárcsak a játékosok is ennyit hibáztak volna, akkor egy jó meccset láthattott volna a közönség.”

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu