Soproni bojkott karácsonyi meglepetésnek

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 27. 13:58
Elmarad a női kosárlabda-válogatott december 27-29-re tervezett összetartása Pécsett. Ennek legfőbb oka, hogy a bajnoki címvédő MKB Sopron együttese nem engedte el játékosait a nemzeti csapathoz, miután még nem kapta meg a Semsei Barbara sérülése után járó biztosítási összeget. Az újabb kosárügy mellett a sérülések is nehezítik a szövetségi kapitány, Rátgéber László dolgát, így a szövetség kénytelen volt lemondani a baranyai edzéseket. Kérdéses, hogy mindez miért karácsonykor, három nappal az edzőtábor előtt derült ki…


„Ez maga a szenzáció…ez hihetetlen” – nyilatkozta honlapunknak Rátégber László az utolsó selejtező-mérkőzést követően a boldogságtól elcsukló hangon.

 

Valóban minden szépnek és jónak tűnt az ősz legelején, hiszen a lányok óriási bravúrral, Eszéken legyőzve a horvát csapatot, kijutottak a jövő évi, lettországi Európa-bajnokságra. A csapat vezetőin és edzőin kívül maguk a lányok is azt hangoztatták, ez egy különleges társulat, amely egységének köszönheti a kijutást a kontinenstornára.

 

Most ez az egység tört meg, hiszen a bajnoki címvédő MKB-Euroleasing Sopron együttese, illetve annak vezetősége úgy döntött, nem engedi el játékosait (Honti Kata, Horváth Zsuzsanna, Horti Dóra, Krivacsevics Tijana) a válogatott pécsi összetartására, amely december 27-29. között lett volna esedékes.

 

Török Zoltánt, a sárga-zöldek ügyvezetőjét nem tudtuk elérni, ám az ok így is nyilvánvaló. Információink szerint a soproniak a megfelelő biztosítás hiányában bojkottálták az edzőtábort, amely az Eb-felkészülés első fejezete lett volna.

 

Indokként Semsei Barbara nyári sérülése merül fel, ugyanis az irányító egész évre kidőlt a sorból, miután a nemzeti csapattal a selejtező-sorozatban viaskodtak. A nyugat-magyarországi egyesület pedig azóta sem kapta meg azt a pénzt, amely a biztosítás szerint járna neki.

 

Sterbenz Tamás, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára honlapunknak elmondta, ugyanazt a biztosítási szerződést kötik a kosarasokra, mint bármely más európai országban.

 

„Semmiben sem különbözik ez a szerződés a kontinens többi országában használttól. Ám ennek ellenére a szövetség kezességet vállal, és kompenzációt nyújt addig is a klubnak. Január elején leülünk tárgyalni a továbbiakról.”

 

A pécsi összetartás tehát elmarad, hiszen a soproni játékosok és a rengeteg sérült nélkül nem lehet érdemi munkát végezni, így a felkészülés első fejezete elmarad.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu