Prágai lecke a magyar bajnoknak

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 27. 19:31
A találkozó nagyobb részében a cseh USK Praha rá tudta kényszeríteni az akaratát az MKB Euroleasing Sopronra, így a cseh együttes nyerte a Krasznai-kupán az első játéknapon diadalmaskodó két együttes csatáját. A hullámzó teljesítményt nyújtó soproniaknak a harmadik enygedben volt egy fergeteges időszakuk, de ez kevés volt


24. KRASZNAI KUPA, NEMZETKÖZI NŐI KOSÁRLABDATORNA, SOPRON
MKB EUROLEASING SOPRON-ZVVZ USK PRAHA 66-80(19-27, 16-20, 16-11, 14-22) 600 néző. V: Földházi, Kapitány, Gorka.
SOPRON: MacLeod 6, Eördögh 11/3, Horváth L., MILOVANOVICS 16/6, HORTI 14. Cs:Krivacsevics 6, HONTI 9/3, Hadarics 2,Sipos. Edző: Székely Norbert.
PRAHA: Bednarová, MALTSI 19/3, Le Dréan 4, FERANCIKOVÁ 11/3, KIRETA 17. Cs: Pecková 3, Matic 10, Bartonová 6/6, ELHOTOVÁ 10/6. Edző: Lubor Blazek.

Jó mérkőzést ígért, s kifejezetten magas színvonalú játékkal is indult a torna első napján diadalmaskodó két együttes csatája. A több rutinos, évek óta az Euroligában vitézkedő játékost felvonultató prágai együttes szellemes akciókat vezetett.

A soproniak - noha a cseh csapat volt magassági fölényben - palánk alatti játékosaik ügyes, bátor játékával tartották a lépést ellenfelükkel. Pár elkapkodott soproni akció után könnyedén indította le a magyar bajnokot a védekezésből támadába villámgyorsan váltó cseh együttes.

A vendégek Kiretát is megjátszottak a palánk alatt, hiába villant Honti, jelentős prágai előnnyel zárult az első szakasz. Zónára állt át a Sopron, ezt Bartonová és Elhotová révén könnyen átdobták a csehek. A második szakasz negyedik percében, 18 óra 30 perckor 19-36-ot mutatott a tábla.

Székely Norbert amúgy is fiatal együttesében ekkor a legifjabbak voltak a pályán, s mikor edződhetnek tapasztalt Európa-klasszisok ellen, ha nem egy ilyen rangos felkészülési tornán. A szakasz második felében Milovanovics találataival kiegyenlítetté tette a meccset az MKB, de a biztos prágai vezetést nem fenyegette veszély.

A második félidő elején több mint két percig nem esett kosár, MacLeod betörés után szerzett kosarával hosszú idő után 10-en belülre került az MKB. Amikor igazán szorossá tehették volna a meccset a hazaiak, Maltsi igazolva klasszisát triplát dobott.

Ez azonan nem törte meg az ezúttal pirosban játszó zöld-sárga együttest, Honti, Horti és Milovanovics egymást múlták felül. Eördögh parádés kosara egy 11-0-s soproni roham végére tett pontot, fordított az MKB.

Ez a perceken át tartó remek, koncentrált játék sokat kivett a hazaiakból, az etap végén Malts és Matic révén ismét ellépett az USK, fél perccel a negyed vége előtt egy lepattanóért vívott csatában az addig kitűnően játszó Feranciková megsérült.

A zárófelvonás elején nagyom megnyomta a Prága, Maltsivezetésével egy 6-0-s rohanással újra megnyugtató előnyre tett szert. A végén siettette a támadások befejezését a hátrányban lévő hazai csapat, ám a dobások pontatlanok voltak, így a jelenlegi, tartalékos soproni együttesnél erősebb prágai alakulat megérdemelten nyert.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu