Példás összefogás egy klub megmentéséért

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 22. 18:43
Nemes gesztusra figyelhettek fel a kosárlabdasport szerelmesei a napokban: két NB I-es topcsapat, a Szolnoki Olaj és az Atomerőmű Paks együttese játszik gálameccset a Kiskunfélegyházi Kosárlabda Club megmentéséért kedd este a helyi KÉSZ Arénában!


Végveszélyben a kiskunfélegyházi kosárlabda, amely a férfi NB II-ben, illetve a női NB I/B-ben képviselteti magát, s a klub tizenhárom utánpótláscsapatának sorsa is megpecsételődhet. Csőd szélén ugyanis a KKC, a túlélés érdekében az utolsó szalmaszálba kapaszkodnának. Gálameccset szerveznek Petőfi Sándor és Móra Ferenc városában, nem is akármilyen résztvevőkkel!

A férfi NB I két élcsapata, a Szolnoki Olaj és az Atomerőmű Paks örömmel vállalta a fellépést, azonnal elfogadták a felkérést, nem kérnek utazási költséget és fellépti díjat sem.

„Mivel az önkormányzati támogatás az idei esztendőben a felére csökkent, anyagilag szinte teljesen lenullázódtunk, jóformán a bírók jussára sincs pénzünk – nyilatkozta a KKC titkára, egyben edzője, Simon Zoltán, aki azt is hozzátette, az utolsó leheletéig küzd az egyesület fentmaradásáért, és nem hajlandó visszaléptetni azt.

Izgalomban, látványban nem lesz hiány, élvezetes edzőmeccset ígér az alapszakasz második és harmadik helyezettjének összecsapása, amelyet kedden kora este 18.00 órától rendeznek a KÉSZ-Arénában. Abban a csarnokban, amelyet tulajdonképpen a női kézilabdaválogatott avatott fel 2007 novemberében Montenegró elleni győzelmével.

"Örülünk, ha segíthetünk, a évek óta nagyszerű kapcsolatot ápolunk a  félegyháziakkal utánpótlásszinten. Hovatovább kapóra is jön nekünk ez az edzőmeccs, hiszen a Szolnok és az Atomerőmű is kiesett a kupából, így remekül beilleszkedik a versenyprogramunkba" - mondta megkeresésünkre az Atomerőmű technikai igazgatója, Plézer Gábor. 

A végére következzen a Magyar Kosárlabda-szövetség felhívása:

"Álljunk mi is a sport szeretetét bizonyító kezdeményezés mellé! Javaslom, hogy március 23-án, kedden este menjünk el a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubja "Kosaras Gálájára" és jelenlétünkkel, valamint a belépőjegy megvételével is segítsük a kiskunfélegyházi kosárlabda fennmaradását.  Ezzel is bizonyítsuk, hogy igenis létezik összefogás, lehetséges egymás segítése a mai magyar kosárlabdában is! Találkozzunk kedden este Félegyházán!"

JÓTÉKONYSÁGI KOSÁRLABDAGÁLA, KISKUNFÉLEGYHÁZA, KÉSZ-ARÉNA
Szolnoki Olaj-Paksi Atomerőmű - kedd 18:00
Belépő: diákoknak 500 ft, felnőtteknek 1000 ft
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu