Nincs olyan, hogy edzőkultusz!

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 3. 22:51
Távozik a PVSK Pannonpowers férfi kosárcsapatának éléről Sztojan Ivkovics. A baranyai gárdát története legjobb, második pozíciójáig vezető szakember honlapunknak elmondta, egy szilárd, erős csapatot hagy maga mögött. Büszke játékosaira, akik nem csak csapatként, de egyénileg is remekül teljesítettek. Hogy hol folytatja a tréner? A héten kiderülhet...


Öt évet töltött Pécsett a korábbi klasszis kosaras, ám váltani szeretett volna. Túl sokat kellett harcolnia más csapatok vezetőivel és magában a sportágban is. Ennek szellemében Sztojan Ivkovics lemondott szakmai igazgatói pozíciójáról a baranyai megyeszékhelyen.

"Az elődöntő előtt jeleztem a vezetőségnek és a játékosaimnak is, hogy távozom az idény végén. Egy erős, szilárd Pécset hagyok magam mögött. Szeretném, ha a szurkolók csak a jóra emlékeznének ebből az öt esztendőből. Büszke vagyok a játékosaimra is, akik nem csak szakmailag, hanem emberileg is rengeteget fejlődtek. Bencze Zoltán apuka, Dénes Gábor diplomás ember lett. Tóth Norbert pedig meghívást kapott a válogatottba is. A legkellemesebbet egyébként Cziegler Lászlóban csalódtam. Fantasztikus az a lelkesedés, ahogy még mindig fut az edzéseken és a meccseken."

Jellemző a szakemberre, hogy ennyire előtérbe helyezi játékosait. Ő elsősorban alkalmazottként tekint saját magára.

"Nincsen edzőkultusz! A játékosok a fontosak, nem az edző személye. Nekem a kosárlabdázáson kívül is szép életem van, én főleg munkaként tekintek erre. Mintha egy alkalmazott lennék."

Hogy hogyan tovább? Még nem tudni, ám Sztojan Ivkovics szerint napokon belül eldőlhet a sorsa. Minden képlékeny még, ám most kikerült a piacra.

A szakmai igazgató annyit azért még hozzátett, soha rosszabb teljesítményt, mint amit idén láthattak a baranyai szurkolók. No, meg az Atomerőmű játékosai abszolút megérdemelten emelhették fel a bajnoki címért járó serleget.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu