„Nem hittünk eléggé önmagunkban”

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 16. 17:06
Méghogy nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni?! Lehet. Sajnos. A magyar női kosárlabda-válogatott éppen úgy járt, ahogy a kézilabdás lányok néhány napja, szintén a németek ellen, kettős vereséggel maradt alul az aktuális selejtező végső párharcában, ezzel oda a lengyelországi Európa-bajnokság és a londoni olimpia.



„A nyilvánvaló párhuzam ellenére nem hasonlítanám össze a kettőt,  két különböző sportágról van szó. Az sem mellékes, hogy a kézisek hosszú évekig ott voltak az olimpiákon, ellentétben a női kosárlabdázókkal, szóval az alaphelyzet is más" - mondta Székely Norbert szövetségi kapitány, aki nagyon csalódott az elveszített pótselejtező miatt.

„Tegnap nagyon fájt, hogy nem lehetünk ott az Eb-n, most csalódottságot érzek. Úgy gondolom, volt sanszunk, előzetesen ötven százalék esélyt adtam a továbbjutásra. Annak, hogy nem jártunk sikerrel, több összetevője is van" - folytatta a szakember. Az okok közül elsőként említette a zóna elleni gyenge játékot, aminek következtében támadásban elbizonytalanodott a csapat. Nem akadtak be a dobások, hiányoztak a gyors befejezések.

„A szakmai okok mellett Honti Kata sérülését emelném ki, a visszavágón vállalta ugyan a játékot, de láthatóan kímélte a lábát, amit egyébként meg tudok érteni. A kudarc szerepet játszott az önbizalom hiánya is. A szerdai meccsen két negyeden át mintha nem bíztak volna magunkban a lányok" - jegyezte meg Székely Norbert, aki honlapunknak elmondta: szeretné folytatni a két éve megkezdett munkát, és hiszi, hogy a fiatal, életerős csapata további, jó versenyzőtípusú játékosokkal kiegészülve sikeresen szerepelhet a jövőben.

Úgy legyen!

NŐI KOSÁRLABDA EB-PÓTSELEJTEZŐ
Magyarország-Németország 56-67 (17-13, 16-20, 7-16, 16-18)

Továbbjutott: Németország, kettős győzelemmel.


STATISZTIKA
Mezőnybeli dobószázalék: 29% (17/58), ill. 40% (20/50)

Büntetők dobószázaléka: 71% (20/28), ill. 86% (25/29)

Legtöbb pont: Fegyverneky 12, ill. Greunke 14

Lepattanók összesen: 37, ill. 39

Legtöbb lepattanó: Vajda 11, ill. Bär 6

Legtöbb gólpassz: Fegyverneky 4, ill. Richter, Austmann, Bär 4-4
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu