Kosárlabda-vb: íme, az amerikaiak kerete

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 25. 09:04
VIDEÓ! Hiába keressük Kobe Bryant, LeBron James vagy Dwayne Wade nevét a szombaton rajtoló kosárlabda-világbajnokságra készülő amerikai válogatottban, nem találjuk. Nemhogy a nagy trió, de a teljes 2008-as olimpiát nyerő csapat lemondta szereplését, így az NBA második vonala képviselteti magát a már csak nevében Dream Teamben a kéthetes eseményen, amely ennek ellenére is az aranyérem első számú várományosa.


A 12 fős végleges névsor kedden késő este alakult ki, amikor a Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo személyes indokokra hivatakozva lemondta szereplését.

A zömében feltörekvő, de a tengerentúlon már ismert tehetségekből álló keret legnagyobb ásza az észak-amerikai kosárliga pontkirálya, Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), de ott lesz a tavalyi év legjobb újonca, Derrick Rose (Chicago Bulls), továbbá a nagyszerű debütáló szezont produkáló Stephen Curry (Golden State Warriors) is.

A veteránokat Chauncey Billups (Denver Nuggets), Lamar Odom (Los Angeles Lakers) és Tyson Chandler (Dallas Mavericks) képviseli, de meghívást kapott Törökországba a látványos zsákolásairól híres Andre Iduodala (Philadelphia 76ers), Rudy Gay (Memphis Grizzlies) páros is.

A világbajnokságon a B-csoportba, Brazília, Irán, Horvátország, Tunézia és Szlovénia mellé kerülő amerikaiak legnagyobb ellenfele a zömében az NBA-ben szereplő játékosokkal felálló spanyolok lesznek, akiket a hétvégét öldöklő csatában 86-85-re győztek le felkészülési mérkőzésen Madridban.

AZ AMERIKAI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT VÉGLEGES VB-KERETE:
védők: Chauncey Billups, Stephen Curry, Eric Gordon, Derrick Rose, Russell Westbrook
támadók: Kevin Durant, Rudy Gay, Danny Granger, Andre Iguodala
centerek: Tyson Chandler, Kevin Love, Lamar Odom

Az amerikai-spanyol felkészülési rangadó összefoglalója



 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu