Ezüstérmestől a szétesett csapathoz...

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 6. 14:30
A jövőben Sztojan Ivkovics lesz az Univer-Kecskemét férfi kosárlabdacsapatának szakmai igazgatója. A most véget ért idényben a Péccsel ezüstérmet szerző szakember két évig irányíthatja majd a nehéz anyagi körülmények között lévő együttest. Az újjáalakítandó keret és a szakmai stáb előtt egyetlen célt tűzött ki a vezetőség, mégpedig a legjobb nyolcba való bekerülést. Hogy kik alkotják majd a gárdát, még nem tudni. Az azonban biztosnak tűnik, hogy a válogatott játékosok, Horváth Ákos és Molnár András, távoznak.


"Pénteken ültünk leg egyeztetni, és sikerült elég gyorsan megállapodnunk. Két évre szól a szerződésem, amelyet még nem írtam alá. Várhatóan a jövő héten erre is sor kerül. Abban az esetben, ha nem sikerül bejutnuk a legjobb nyolcba, a klub az első évet követően felbonthatja a kontraktust. A város kosárlabdát akar és pedig dolgozni" - nyilatkozta honlapunknak Sztojan Ivkovics.

A szerb szakember hozzátette, hogy rendkívül szimpatikus embereket és tárgyalófeleket ismert meg Zombor Gáborban, Kecskemét polgármesterében és Vörösmarti Attilában, a klub marketingigazgatójában. A csökkentett költségvetés miatt azonban várhatóan nem tudják majd megtartani a klasszisokat. Molnár András és Horváth Ákos így egyre biztosabb, hogy távoznak. 

Ivkovics még nem tudja, hogy kik alkotják majd a keretet. De az biztos, hogy a magyar kosarasokra szeretné lerakni az újjáalakítandó csapat alapjait.

"Nálam első a magyar mag és csak utána beszélhetünk a légiósokról. Először is meg kell nézni kik maradnak. Szeretném, ha Csorvásit és Tóth Pétert meg tudnánk tartani, de nekik is el kell még fogadniuk az új feltételeket." 

A klub egyébként egy új - Kecskemét által alapított - sportvállalkozásban folytatja a tevékenységét, amelyhez csatlakozik a város kézilabdacsapata is.  Az új formában pedig várhatóan garantált finanszírozási keretből működtethetik a csapatot.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu