Elhunyt a férfi kosárválogatott játékosa

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 28. 11:17
Hétfő hajnalban autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltán, a Falco és a magyar férfi kosárlabda-válogatott játékosa. A 30 éves centert ugyan kórházba szállították, ám életét már nem tudták megmenteni. Mészáros Lajos, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya a SportHirado.hu-nak elmondta, egy rettenetesen elszánt, intelligens embert veszített el a sportág.


A rutinos kosaras éppen Sopronból tartott hazafelé Toyotájával, amikor áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött. Horváthot azonnal beszállították a szombathelyi Markusovszky kórházba, de az orvosok hiába küzdöttek az életéért. Lapunk információi szerint a játékos éppen a nagyszülőktől tartott haza csapata edzésére, amikor a tragédia történt. 

„Mélyen lesújtott a hír, éppen beszéltem Gráczer Gyurival (a Falco KC ügyvezetője - a szerk.), neki kellett őt azonosítania. Borzalmas dolog ez. Egy ragyogó embert veszítettünk el, aki nemcsak elszánt és értelmes volt, hanem fantasztikus csapatember is. Viszonylag későn került be a válogatottba, de hamar meghatározó játékossá vált" - nyilatkozta lapunknak Mészáros Lajos, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya. 

nyugat.hu
Horváth Zoltán akcióban Fotó: nyugat.hu
„A válogatottban dolgoztam csak vele, de nehéz bármit is mondanom. Sokk... Egyelőre még nem tértem napirendre, hogy ez megtörtént. Ha ránézel egy életerős, harmincéves emberre, nem a halál az első dolog, ami eszedbe jut róla. Jóban voltunk Cecével..." - mindezt már Németh István, nemzeti együttesünk csapatkapitánya osztotta meg velünk.  

A Szatmárnémetiben született Horváth Zoltán meghatározó tagja volt annak a férfi válogatottnak, amely a nyári pótselejtezőkön kiharcolta az A csoportban maradást. A Falcón kívül itthon megfordult a Veszprémi Egyetem, a Zalaegerszeg, a Pécs és az Atomerőmű csapataiban is. Utóbbival Magyar Kupa-győztes lett. Egy évet a görög PAOK-nál is eltöltött, ám a kevés játéklehetőség miatt hazatért. 

A Vas megyei klub tájékoztatása szerint a szurkolók este héttől az Arena Savaria előtt tartanak megemlékezést.

KÖZEL EZREN VETTEK RÉSZT A MEGEMLÉKEZÉSEN
Közel ezren, szurkolók és játékostársak emlékeztek az Arena Savaria előtt Horváth Zoltánra, játékostársak, vezetők, edzők szótlanul, megdöbbenve álltak sorfalat, és rótták le kegyeletüket a kiváló center emléke előtt. A csarnok bejáratánál Horváth Zoltán óriásfotója alatt elhelyezték a 18-as mezéte is.
A megemlékezés 19 órakor kezdődött, ám a drukkerek már jóval korábban megérkeztek a főbejárathoz, ahol gyertyákat, sálakat, labdákat helyeztek el a játékos fotója előtt. Az összegyűltek néma főhajtással emlékeztek a 30 évesen elhunyt centerre.
Nemcsak Szombathelyről, Körmendről és Paksról is érkeztek szurkolók, de a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának szimpatizánsai is részt vettek a megemlékezésen.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu