Donkó: Csak a győzelem elfogadható!

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 28. 15:27
Hatból hat. Ez a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának mérlege az Európa Kupa csoportküzdelmei után. A hibátlan teljesítménynek köszönhetően a Tisza-partiak a harmadik legjobb helyen jutottak tovább a legjobb 32 közé, ahol az athéni Panioniosz ellen folytathatják a sorozatot. Donkó Orsolya, a csapat edzője az esélyekről és a vasárnapi, Pécs elleni bajnokiról beszélt a SportHirado.hu-nak.


- Hatból hat mecset nyertek a csoportban. Erre számítottak?

- Bíztunk benne, hogy sikerül veretlenül zárnunk a D jelű kvartettet, mivel az egyenes kieséses szakaszban csak így számíthattunk könnyebb ellenfélre. Előzetesen a svájci Neuchatel tűnt a leggyengébb csapatnak a négyesből, mégis második helyen jutottak tovább, ebből is látszik, milyen erős az EK idei mezőnye. Ennek ellenére kiemelkedtünk a csoportunkból, és sikerünkkel némileg megkönnyítettük a folytatást.

- Az egyenes kieséses szakaszban görög ellenfél következik. Mire lehet elég a csapata a Panioniosz ellen?

- Bíztunk az athéniakban, a szintén lehetséges román ellenfélnek nem örültem volna. A görögök ellen is csak a győzelem elfogadható, hiszen a lehető legtovább akarunk menetelni, ám abban a mezőnyben, ahol ott van a Dinamo Moszkva vagy a Galatasaray, nem lehet biztosra menni. Remélem, velük csak a végjátékban találkozunk.

- A bajnokság vagy a nemzetközi kupa fontosabb a Szeviép-Szegednek?

- Mindkettő. Hozzászoktunk a heti két meccshez, és idén mindössze egyszer szenvedtünk vereséget. A Sopron elleni fiaskó azonban megmutatta, nem szabad túlértékelnünk magunkat, mert a magyar bajnok ellen bizony nem sok esélyünk volt. Dolgozunk a hiányosságokon.

- A mérleget a vasárnapi, Pécs elleni rangadón lehet tovább javítani.

- Folyamatosan játsszuk a fontos meccseket, és természetesen a Pécs ellen is győzelemre játszunk. Olyan küzdést, akarást várok a csapattól, mint a Solna ellen a második félidőben. Ha a hat meghatározó játékosunk hozza magát, és ketten még felnőnek melléjük, akkor lehet esélyünk.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu