Comets-sikerrel zárult az alapszakasz

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 16. 09:46
Az amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) 2008-2009-es idényében az alapszakasz utolsó mérkőzésén hazai pályán, Houstonban nyert a vendéglátó Comets a Sacramento Monarchs ellen. A vesztes csapat viszont ott lesz és pályára is lép a csütörtökön kezdődő rájátszásban, a houstoniak számára azonban befejeződött az idény.


Jól kezdtek az első negyedet öt ponttal megnyerő vendégek, de mivel az akkor jól záró védekezésük a második felvonásban csődöt mondott, a Comets a nagyszünetre átvette a vezetést, amelyet már nem is engedett ki a kezéből.

 

A hazaiak nyerőembere Tina Thompson volt, aki 31 pontot tett hozzá csapata sikeréhez, 10/14-es kétpontos-, és 5/6-os büntetős mutatója dicséretet érdemlő. A Sacramento a Nyugati főcsoport negyedik helyen végezve a 16. vereségét szenvedte el, a 11-t idegenben. A Houston egy hellyel lemaradva legyőzött riválisától, illetve a negyeddöntőről, az ötödik helyen zárt, 17. győzelmét húzta be, a 12. hazai pályán.

 

A Keleti főcsoport elődöntőjében Detroit (1. hely az alapszakaszban)-Indiana (4.), illetve Connecticut (2.)-New York (3.) összecsapásokat rendeznek. Előbbi párharcban az alapszakaszban a Shock mindhárom randevújukat megnyerte a Fever ellen, viszont a Sun „csak” 2-1-gyel tudta le a Liberty elleni összecsapásokat.

 

A Nyugati főcsoportban San Antonio (1.)-Sacramento (4.) és Seattle (2.)-Los Angeles (3.) a leosztás. Aaz alapszakaszban a Silver Stars két meccset nyert az egy sikert magáénak tudó Monarchs ellen – csakúgy, mint a 2007-es idény negyeddöntőjében –, viszont a Sparks 2-1-t tud felmutatni a Strom ellen. Utóbbi a negyeddöntők egyetlen olyan leosztása, amelyen a „gyengébb” helyen végző gárda mellett szól a közelmúlt statisztikája.

 

A legjobb nyolc között nem találjuk a címvédő Phoenix Mercury együttesét, amely az előző idény negyeddöntős mezőnyéből egyedül „ragadt” az alapszakaszban, miután a Nyugati főcsoportban a hatodik helyen zárt.

AMERIKAI NŐI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (WNBA):
ALAPSZAKASZ:
  • Houston Comets - Sacramento Monarchs 90-81

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu