BSE: két játékos maradt hírmondónak

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 4. 10:38
Gyakorlatilag teljesen új csapatot kell építenie a BSE női együttese edzőjének, a korábban férfi és női fronton egyaránt bajnokságot nyert Farkas Sándornak. Az NB I-ben a negyedik helyen zárt városmajori együttesből mindössze írd és mondd két játékos maradt hírmondónak a következő szezonra.


Ez a helyzet a Városmajorban nem új Farkas Sándornak, aki korábban a ZTE és az Albacomp mestereként férfi, a Sopron edzőjeként pedig női csapatot vezetett bajnoki címig.

 

"Tavaly ugyanígy kezdtük, akkor Vida Anna és Fűrész Diána maradt az előző évi csapatból, most pedig Kiss Gabriella és Zsovár Orsolya lesznek azok, akik a közelmúltban magunk mögött hagyott évadban is a BSE-ben szerepeltek, a többiek távoztak."

 

A szakvezető már próbál előrenézni, s természetesen történtek lépések a 2008-2009-es csapat kialaktására. Bár még nincs teljesen készen a keret, de a magyar mag már nagyjából megvan, és két külföldi kosarassal is megállapodtak a BSE-nél.

 

Amint arról Farkas Sándor beszámolt, Kocsis Boglárka a bajnok és kupagyőztes soproni csapattól kölcsönben játszik majd a BSE-ben, Szlimák Hajnalka Szegedről, Koncz Zsófia pedig a Vasas Csata csapatától érkezik. A két maradó játékossal együtt ők adják a magyar magot.

 

Ami a légiósokat illeti, három külföldi játékos szerződtetését tervezi a BSE, s kettőt már le is igazolt. Egyikük az előző szezonban Szekszárdon szerepelt, elsősorban a négyes poszton otthonosan mozgó szerb Mina Makszimovics.

 

A BSE másik légiósa sem lesz teljesen ismeretlen a magyar kosárlabdabarátok számára, hiszen az amerikai Allyson Hardy három éve Nagykanizsán szerepelt, az előző két szezont pedig Franciaországban töltötte, előbb a Nice, majd a Calais csapatában szerepelt. Ő volt az a játékos, aki - mivel az amerikaiak közül kevesen jöttek el - annak idején a magyar bajnokság alsóházához tartozó Nagykanizsa játékosaként "beugróként" a pécsi Euroliga All Star gálán is pályára lépett.

 

Csak érdekességként említjük meg, hogy a BSE a két új légiósa csaknem napra pontosan egyidős, hiszen Makszimovics 1983 május 1-én, Hardy pedig 1983 május 5-én született.

 

A BSE még két kosaras szerződtetését tervezi, két centert szeretne igazolni a városmajori klub. Egy meghatározó külföldi palánk alatti kosárlabdázónőt, valamint egy fiatal tehetséges magyar középjátékost.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu