Bravúr: lelki gátakon át a fináléba

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 19. 00:57
Tizenkét éve nem fordult elő, hogy a Pécs együttese ne jutott volna be a magyar női kosárlabda-bajnokság fináléjába. A kupagyőztes baranyaiak ugyanis az elődöntő harmadik, mindent eldöntő meccsén alulmaradtak a Szeviép Szegeddel szemben. Utóbbi csapat edzője, Donkó Orsolya szerint játékosai leküzdötték azt a lelki gátat, amely a Pécs és a Sopron ellen idegenben megszabta együttese játékát.


Az edzői pályafutása elején járó szegedi tréner honlapunknak elmondta, úgy indultak neki a szezonnak, hogy legalább egy sorozatban méltó ellenfelei lesznek a két élcsapatnak. Ennek megfelelően állították össze a keretet is. Donkó Orsolya úgy érzi, sikerült ezt a célt elérniük.

„A kulcs a második meccs volt. Az első találkozón ugye 28 pontos vereségbe szaladtunk bele. Ezek után mutattuk meg, hogy fel tudunk állni. Így a harmadik összecsapásra már úgy mentünk, hogy ha otthon legyőztük őket, miért ne sikerülhetne idegenben is?

Az utolsó meccsen már a bemelegítés alatt éreztük, hogy összeszedettebbek vagyunk. Az volt a taktikánk, hogy nem hagyjuk, hogy a MiZo elhúzzon tőlünk 10-15 ponttal, végig a nyakukon akartunk maradni. Ez sikerült is szerencsére. Nagyon jó volt a végjáték, rengeteg extrakosarat szereztünk. A végén az ellenfél a faultokra koncentrált, nem számítottak rá, hogy ilyen jól dobjuk majd a büntetőket.”

Az edzőnő szerint csapata átlépte azt a lelki gátat, amely a Pécs és a Sopron elleni idegenbeli meccseken zavarta meg játékosait.

 „Rengeteg munka van e mögött, amiért maximális dicséret illeti a lányokat. Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk leküzdeni azokat a különbségeket, amelyek az Euroligás csapatok és a többi együttes között vannak. Ilyen például, hogy nálunk rövidebb a kispad, nincsenek WNBA szintű kosarasaink és persze a költségvetésünk is alacsonyabb.

 Donkó elmondta, hogy szombaton egy beszélgetés során értékelték a meccset. Az edző azt mondta, nem érezte játékosain a fáradtság jeleit. Megnőtt önbizalommal és reményekkel várják a Sopron elleni, hétfőn kezdődő finálét.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu