Béres Tímea remekül érzi magát Brnóban

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 13. 14:01
Második szezonját tölti a Gambrinus Brno csapatában a nemzetközi szinten is roppant sikeres magyar kosárlabdázónő, Béres Tímea. Az annak idején Sopronban Ronchetti-kupát, majd a francia Valenciennes színeiben Euroligát is nyerő játékos tavaly ezüstérmet szerzett a legrangosabb európai sorozatban, idén viszont ehhez képest elég gyengén rajtolt csapata. A kiváló magyar center két hete főszerepet vállalt az orosz sztárcsapat a CSZKA legyőzésében, ám azóta kétszer is kikapott együttese. Legutóbb éppen az MKB Soprontól az Euroliga B csoportjában szerda este.


- Két hete a CSZKA ellen 15 pontot és 10 lepattanót szerzett 24 perc alatt. A kontinens két legjobb középjátékosának tartott Marija Sztyepanova és Ann Wauters - együttesen - 17 pontra és 9 lepattanóra volt képes, tehát gyakorlatilag egyedül "kenterbe verte" Európa legjobb kosarasait. Mondhatjuk, hogy az volt élete meccse?

- Ez így azért túlzás lenne, de az tény: jól ment a játék a moszkvaiak ellen, nagyon örültünk, hogy le tudtuk győzni őket - felelte a SportHirado.hu kérdésére a soproni összecsapás után Béres.

- Azóta viszont kétszer is kikaptak, összesen már három vereségük van, ráadásul a bajnokságban is alulmaradtak a nagy hazai rivális, az USK Praha ellen.  Vészhelyzet van Brnóban?

- Tény, hogy több vereségbe is beleszaladtunk a szezon elején, és ehhez nem szoktunk hozzá. Vészhelyzet, pánik azonban azt gondolom, hogy nincsen, hiszen a gyengébb szereplésünknek megvan a magyarázata. Volt némi változás a játékosállományban, de ami a legnagyobb probléma, több játékos is kisebb-nagyobb sérüléssel játszik, s nem tud valódi képességeihez mérten játszani. A soproni meccs előtt bedobónk, az egyetlen igazi, vérbeli hármas poszton játszó csapattársunk, Maiga családi gyász miatt hazautazott Maliba, illetve az sem volt biztos, hogy Whitmore játszani tud. Emellett pedig Fegyverneky Zsófinak a bokája nincs rendben. Bízom benne, higy hamarosan minden a helyére kerül a csapatnál.

 - Ezeket a gondokat is figyelembe véve, ön szerint sikerül megőrizniük hazai uralmukat a prágaiak ellen?

Ami pedig az USK elleni vereséget illeti, Csehországban a szakma izgatottan figyeli, sikerül-e megtörni az alaposan megerősített riválisunknak csapatunk hosszú évek óta tartó hazai hegemóniáját. Először megvertek bennünket, de nagyon sokat játszunk majd még egymás ellen a bajnokságban.

- A vereségek miatt az öltözőben feszült a hangulat?

- Nézze, tavaly is remek társaság volt a Gambrinusnál, és a közösség szerintem az idén, ha lehet még jobb. Úgy gondolom, bennünk játékosokban az elszántság és a képesség, a tudás is megvan arra, hogy az előző évek Brnójához méltó módon szerepeljen a csapat. Meg aztán nem is most kell igazán jó formában játszani, hanem tavasszal. Nagyon remélem, az Euroliga csoportmeccsek második köre már sokkal jobban sikerül, mint ahogy az első. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu