"Az új Michael Jordan" az NBA legjobbja

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 3. 23:29
Nem történt meglepetés, Derrick Rose-t választották meg az NBA-alapszakasz legértékesebb játékosának. A kedden késő este nyilvánosságra hozott döntés értelmében az MVP-cím visszakerült Chicagóba, ahol Michael Jordan 1998-as visszavonulása óta vártak egy olyan kaliberű játékosra, mint a harmadéves amerikai irányító. Fölényesen győzött: a döntést meghozó 120 szakíró közül 113-an jelölték az első helyre.


Mögötte a második helyen tisztes távolságban az élete formájában játszó orlandói center, Dwight Howard, a harmadikon a díj kétszeres címvédője, a Clevelandtől a Miamiba szerződött LeBron James, a negyediken a Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant, az ötödiken pedig az Oklahoma City kétszeres pontkirály világbajnoka, Kevin Durant végzett.

Rose győzelméhez nem férhetett kétség, egyértelmű vezére volt az alapszakaszt megnyert csapatának, az egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, végül 25,5 ponttal, 7,7 gólpasszal és 4,1 lepattanóval zárta a 82 mérkőzést. Egyetlen aggodalma az lehet, hogy bokája a rájátszásban már másodjára ment ki, csapata pedig hátrányban van.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu