Az NBA sztárcsapata vitte Hanga Ádámot

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 24. 09:00
Titkon reménykedtünk benne, végül valóra vált: Hanga Ádámot kiválasztotta az észak-amerikai profi kosárbajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurs, a magyar fiú a második kör 29. kiemeltjeként kelt el a hagyományos júniusi játékosbörzén. Az első választott, Kyrie Irving a Cleveland Cavaliershez került. Mészáros Lajos, válogatott szakmai igazgatója és Dávid Kornél, az NBA első magyar játékosa egyaránt kommentálta a szenzációs hírt.


A 22 éves bedobó ezzel az első magyar kosaras, akit kiválasztottak az NBA-drafton. Hanga a mostani szezonban ezüstérmet nyert az Albacomppal, majd szerződést kötött a spanyol élvonalban szereplő Manresa együttesével

„Köszönöm szépen mindenkinek aki fenn maradt ilyen kesőig, és szurkolt nekem! Nagyon nagyon örülök ennek a dolognak! Most alszom egy nagyot, es holnap részleteket is fogok írni:)! Jó pihenést mindenkinek!" - írta Facebook-oldalán Hanga.

Hangát az elmúlt évtized egyik meghatározó NBA-csapata választotta ki, ugyanis a texasiak 1999-ben, 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben is bajnoki címet ünnepelhettek. A gárdában több szupersztár is játszik, így Tim Duncan, Tony Parker, vagy éppen Manu Ginobili.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Hanga már most csatlakozik-e a Spurshöz, vagy egyelőre Spanyolországban "erősödik" tovább.

Az 1/1-es választott Kyrie Irving lett a tavalyitól alacsonyabb színvonalú tehetségmustrán, a Cleveland Cavaliers csereügyletei miatt nem csak az első, hanem a negyedik jelöltet is vitte.

Mészáros Lajos, a magyar válogatott szakmai igazgatója kitörő örömmel fogadta a hírt:

„Feláll a szőr a karomon, ez csodálatos. Biztos vagyok benne, hogy ettől a fejleménytől Ádám nem lesz elbizakodott, jó úton jár a helyes önértékelés felé. Egyértelműen megvannak a képességei ahhoz, hogy a világ legerősebb ligájában játsszon, és sokat jelenthet neki augusztusban az Európa-bajnoki pótselejtező, melynek sikeres elvégzése esetén a legjobbakkal játszhat az Eb-n."

R. C. Buford, a klub általános igazgatója az NBA honlapján úgy nyilatkozott, hogy Hanga gyors, atletikus és támadásban nagyszerű képességekkel rendelkező játékos.

„A védőmunkájáról nincsenek információink, de remélhetőleg azt is meg tudjuk vele ismertetni. Kiváló személyiség, egyelőre nem tudom, hogy meddig marad Európában."

Dávid Kornél, az NBA-t eddig egyedüli magyarként megjárt kosaras a draft helyszínéről, a New Jersey állambeli Newarkból nyilatkozott a kiválasztással kapcsolatos tudnivalókról:

„Egyelőre Ádám játékjogát foglalta le a Spurs, ha esetleg majd kikerül, akkor más csapatban nem játszhat, amíg ők le nem mondanak róla. Ez semmilyen szerződéssel nem jár, sem anyagi juttatással addig, amíg a Spurs nem gondolja úgy, hogy igényt tart rá."

NBA DRAFT:
1. kör
1. kiemelt Kyrie Irving Cleveland Cavaliers
2. kiemelt Derrick Williams Minnesota Timberwolves
3. kiemelt Enes Kanter Utah Jazz
4. kiemelt Tristan Thompson Cleveland Cavaliers
5. kiemelt Jonas Valanciunas Toronto Raptors
6. kiemelt Jan Vesely Washington Wizards
7. kiemelt Bismack Biyombo Sacramento Kings
8. kiemelt Brandon Knight Detroit Pistons
...
2. kör
...29. kiemelt Hanga Ádám San Antonio Spurs
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu