Az idén a kosárlabda fővárosa is Pécs!

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 23. 20:50
Pécs 2010-ben Európa fővárosa, de péntektől kezdve a művészet és a kultúra mellett a sportot, pontosabban a három év után ismét bajnoki címet nyert női kosárcsapatot is ünnepelhetik Baranyában. Az „aranylányok” ugyanis hitchcocki izgalmak után, hosszabbításban 100-96-ra legyőzték az alapszakasz-győztes Sopron együttesét. A döntő, a párharc végeredménye összesítésben 3-0 lett, a pécsi lányok ezzel tizenegyedik alkalommal koronáztattak meg a pontvadászat végén.


Két pécsi sikert követően másodjára csaptak össze a csapatok a bajnoki finálé keretében Sopronban, ott, ahol mostanság semmi sem garantálja egyetlen látogató sikerét. Merthogy csak a legritkább esetben mennek az ellenfelek győzelmi esélyekkel az Alpokaljára.

Ezúttal sem a baranyaiak voltak a favoritok, még akkor sem, ha a döntősorozat első találkozóján ugyanezen a parketten a fekete-fehérek győztek. 

Aztán a pécsi lányok és a bajnoki címvédő soproniak a harmadik negyedig fej-fej mellett haladtak. A Pécs ekkor robbantott és 11 ponttal elhúzott vetélytársától. Ám a hazaiak nem adták fel és hatalmas hajrát kivágva a negyedik negyedben fordítottak. Sőt, úgy tűnt, hogy 4 pontos előnyét a mérkőzés végéig meg is fogja tudni tartani a címvédő.

A Pécs azonban nem adta fel - ehhez kellett Honti Kata is, aki négy büntetőjéből kettőt kihagyott az utoló percben -, és a rendes játékidő végén két büntetővel és egy mezőnykosárral kiegyenlített: 87-87.

Jöhetett a hosszabbítás! A ráadásban aztán a pécsiek már nem engedték elúszni a lehetőséget és végül Alexandria Quigley remek teljesítményének is köszönhetően 100-96-ra legyőzték a Sopron együttesét, megszerezve ezzel 11-dik bajnoki címűket!

Kovács Anikó
Túróczi Nikoletta „zsákolt”
Fotó: Kovács Anikó

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu