A válság miatt jön haza a rutinos védő

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 25. 16:50
Bujdosó Nóra visszatérését követően újabb jó hír látott napvilágot a MiZo Pécs 2010 női kosárcsapatánál. Egyéves csehországi kitérő után ugyanis újra a Baranya megyei székhelyen játszik majd Fegyverneky Zsófia, a magyar válogatott meghatározó embere. A hátvéd honlapunknak elárulta, egyoldalúan bontotta fel a szerződését a Gambrinus Brnóval, miután az euroligás klub a gazdasági válságra hivatkozva fizetéscsökkentéseket helyezett kilátásba. Ám amikor a csehek visszakoztak, a pécsi nevelésű kosaras már döntött…


- Ismét a hazai, a pécsi közönség előtt pattogtathatja a labdát. Egy év elég volt külföldön?

- Az igazság az, hogy több más európai klubhoz hasonlóan Brnóban is begyűrűzött a gazdasági válság a klub életébe. A vezetőség jelentős fizetéscsökkentést helyezett kilátásba. Az ügy azért húzódott ilyen sokáig, mert élő szerződés kötött a csehekhez. Én, amikor nyilvánosságra hozták az előbbi dolgot, eldöntöttem, hogy máshol folytatom. Amikor visszakoztak – hiszen nyilván csak bepróbálkoztak és sokan el is fogadták a módosítást - , én már nem változtattam meg az elhatározásomat. Ők pedig ragaszkodtak az élő kontraktusomhoz. Így egyoldalúan kellett felbontanom azt.

- Csak a Pécs jöhetett szóba?

- Nem, voltak olasz, francia és orosz ajánlataim is. Amíg a Brnóval nem rendeződtek a dolgok, természetesen nem egyeztem meg egyik klubbal sem. Utána viszont a menedzseremmel együtt meghallgattuk a csapatok képviselőit, és végül az ő tanácsára döntöttem a MiZo mellett. Annak ellenére is, hogy eredetileg külföldben gondolkodtam.

- Nyilván többet kereshetne az orosz vagy az olasz ligában. Tehát tulajdonképpen mi szólt a nevelőcsapata mellett?


- Nagyon jó híreket kaptam volt együttesem háza tájáról. Például, hogy a körülmények rendezettek, a csapat minden szempontból megfelel az elvárásaimnak. Az egyértelmű, hogy más indokok miatt szerződtem Pécsre, mint tettem volna ugyanezt egy külföldi együttesnél.

- Mit vár a következő szezontól? Ünnepelhetnek majd ismét bajnokcsapatot Baranya megyében?


- A tavalyi szezon is szép volt, én úgy gondolom. A célkitűzés egyértelmű, minden meccsünket meg kell nyerni. Legalábbis így kell minden találkozón pályára lépni. A keret erős és sokan is vagyunk. Nyilván nem tölt majd senki negyven perceket a parketten. Személy szerint én már kedd délelőtt a többiekkel edzettem, de szerencsére nem vagyok nagy lemaradásban, mert az elmúlt egy hónapban a kecskeméti fiúkkal készültem. Szerintem megálljuk majd a helyünket a háromfrontos harcban.

- Az esetleges itthoni sikereket követően látjuk még külföldön játszani a jövőben?

- Úgy gondolom, hogy ezzel az egy idénnyel bebizonyítottam, hogy nem ért még véget a külföldi pályafutásom. Nagyon jól éreztem magam Csehországban, jót tett nekem és sok minden most már másképpen látok. Nagy dolognak tartom, hogy huszonöt évesen egy évet már egy külföldi ligában tölthettem.

- Az biztos, hogy mindig lesz hová hazatérni.

- Ez így van, de most nem is a légióskodással kell törődnöm, a Péccsel szeretnék minél több sikert elérni.


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu