A címvédő CSZKA Moszkva újabb sikere

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 30. 22:53
A férfi kosárlabdázók Euroligájában a csoportkör második mérkőzését is megnyerte a D csoportba besorolást nyert CSZKA Moszkva együttese. A címvédő moszkvaiak a Milano elleni magabiztos hazai sikert követően ezúttal Görögországban nyertek, méghozzá ugyancsak nagyon simán.


Az összecsapáson a Realtól Madridban is megsemmisítő, 21 pontos vereséget szenvedő Panioniosz pályaválasztóként sem tudott felnőni a feladathoz, illetve a sorozat egyik kiemelkedő alakulatához. A hazaiak hátránya már a félidőben 21 pont volt (45-24), amely a végére 34 pontra nőtt (86-52).

 

A görögök egyik negyedben sem dobtak 16 pont fölött, az oroszok viszont csak egyszer mentek 22 pont alá. A CSZKA győzelméhez még úgy sem férhetett kétség, hogy a kezdők csak a meccs felén voltak parketten, a cserék nagyszerűen helyettesítették őket, a tizenkét pályára lépő közül tizenegy játékos szerzett pontot.

 

„Gratulálok a CSZKA-nak – nyilatkozta a Panioniosz edzője, Alekszandar Trifunovics, persze, mi mást is mondhatott volna –, nemcsak a győzelemért, hanem a mutatott játékért is. Csapatom az ellenfélhez, de még önmagához képest is igen szerényen teljesített, az első félidőben 17 pontot szerző Lorbek semlegesítése megoldhatatlan feladatot jelentett számunkra. A görög bajnokságban nem ilyen erős ellenfelekhez és nem ilyen iramhoz vagyunk szokva.”

 

A csoportban Belgrádban kapott ki a Partizantól a Real Madrid, mindkét csapat egy-egy győzelemmel és vereséggel áll: a szerbek az utolsó negyedben fordítottak és győztek négy ponttal. A CSZKA-hoz hasonlóan két győztes meccset számlál a török Efes Pilsen, amely a második vereségét elszenvedő Milanót verte az olasz nagyvárosban tíz ponttal.

 

A A jelű hatosban otthon nyert a görög Olympiakosz és az izraeli Tel Aviv, idegenben a horvát Cibona. Előbbiek és utóbbiak változatlanul veretlenek, szoros meccset csak a Maccabi Electra játszott.

 

A B csoport rangadóján a Barcelona hazai környezetben lelépte a sorozatban évek óta meghatározónak számító Panathinaikoszt. A találkozó nem hozta a várt, nagy csatát, hiszen a harmadik negyedet követően a házigazdák már behozhatatlan előnyre tettek szert (72-45). Juan Carlos Navarro 21 pontot szórt az ellenfélnek. Második mérkőzését nyerte az olasz Siena, amely Kaunasban a Zalgiris vendégeként is diadalmaskodott, az első sikert húzta be a Nancyt verő Prokom Sopot.

 

A C csoport, de minden bizonnyal a forduló legizgalmasabb összecsapását Ljubljanában nyerte a Tau Ceramica: a házigazdák hiába hajráztak és nyertek az utolsó játékrészt kilenc ponttal. A szlovének nyeretlenek, a spanyolok veretlenek maradtak. Először nyert a Fenerbahce, először veszített az Alba Berlin, a törökök győzelme csak az utolsó játékrészben vált biztossá. Hasonló a leosztás a Joventutot verő Románál, a spanyolok első veresége nagyon simára sikeredett az első győzelmét szerző olaszok otthonában.

EUROLIGA, FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ:
A CSOPORT:
  • Olympiakosz (görög) - Unicaja Málaga (spanyol) 83-72
  • Le Mans (francia) - Cibona Zagreb (horvát) 54-58
  • Maccabi Electra Tel Aviv (izraeli) - Air Avellino (olasz) 90-83
B CSOPORT:
  • Zalgiris Kaunas (litván) - Montepaschi Siena (olasz) 67-93
  • Asseco Prokom Sopot (lengyel) - SLUC Nancy (francia) 91-62
  • Regal FC Barcelona (spanyol) - Panathinaikosz (görög) 90-66
C CSOPORT:
  • Union Olimpija Ljubljana (szlovén) - Tau Ceramica (spanyol) 90-91
  • Fenerbahce Ülker (török) - Alba Berlin (német) 82-73
  • Lottomatica Roma (olasz) - DKV Joventut (spanyol) 85-71
D CSOPORT:
  • AJ Milano (olasz) - Efes Pilsen (török) 71–81
  • Partizan Beograd (szerb) - Real Madrid (spanyol) 81–77
  • Panioniosz (görög) - CSZKA Moszkva (orosz) 52-86

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu