Nehezen nyert a Pick Balatonfüreden

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 20:07
A Pick Szeged együttese látogatott Balatonfüredre, a két elvesztett Bajnokok Ligája mérkőzés után és az MKB Veszprém elleni vasárnapi rangadó előtt. A Csongrád megyei együttes fáradtan játszott, és a lelkes balatonfüredi csapat megnehezítette a dolgát, de végül 25-21-re megverte a hazai csapatot.


 

FÉRFI KÉZILABDA NB I
BALATONFÜREDI KC - PICK SZEGED 21-25 (10-13)
Balatonfüred, 700 néző Vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József
BALATONFÜRED: SZATHMÁRI J. - TOMBOR Cs. 3/1, Lelkes G. 4, Salamon Á. 1, KOVÁCS Gy. 3, Kis Á. 1, PÁSZTOR I. 6. Cserék: SZABÓ I. (kapus), Bakó N., Németh L. 1, Czigány P. 2, Horváth R. Vezetőedző: Velky Mihály
PICK SZEGED: Puljezevics - Ghionea 7, Krivokapics 6/2, Herbert, Vadkerti 3, Katzirz 1, Petrea 5. Csere: Marjanac (kapus), Oszmajics 3, Vancsics, Bjelis, Simon B., Gyuris. Vezetőedző: Vladan Matics
Kiállítások: 6 p., ill.8 perc
Büntetők: 3/1, ill. 2/2.
Az eredmény alakulása: 7. p.: 3-1, 15.p.: 3-7, 23.p.: 7-9, 38.p.: 13-17, 47. p.: 17-21, 58.p: 21-23.

A mérkőzés remek hangulatban és telt ház előtt zajlott, nagyon izgatottak voltak a szurkolók, hogy ezen a napon csapatuk vajon melyik arcát mutatja. Parádés hangulatú mérkőzést vívott a két csapat, a füredi szurkolók minden segítséget megadtak csapatuknak. Parázs mérkőzésen a Szeged csak az utolsó percben hihette el, hogy megnyerte a mérkőzést.

Vladan Matics a mérkőzés előtt azt mondta szeretnék feledtetni a két BL-fiaskót, de szeretné ha a győzelemhez jó játék is párosulna. Az előző mérkőzéshez képest most már Puljezevics is játszott. A helyszínen tekintette meg a találkozót Hajdú János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya, aki mindkét mesterrel kedélyesen beszélgetett a bemelegítés alatt, egyúttal küzdelmes és szoros mérkőzést várt. Ellenfél nézőbe érkezett az MKB Veszprém KC csapatának edzői stábja Mocsai Lajossal és Csoknyai Istvánnal.

A hazaiak trénere, Velky Mihály abban bízott, hogy csapata jól játszik, és ez elég lehet egy jó eredmény eléréséhez. Hiszen ebben a bajnoki szezonban már okozott meglepetést a Füred, ugyanis legyőzte hazai pályán a Dunaferrt, amire nagyon büszkék a Balaton-parti együttesnél. Sok sérült pedig nem hátráltatta a hazai csapatot, mindössze Frey volt lázas, Kovács pedig a Csurgó elleni meccsen kapott rúgást a vádlijára.

Nagyon sok hibával tarkított első félidőt láthatott a szépszámú közönség. Az 5. percben Herbert Gábor, a vendégek játékosa néhány percre az öltözőbe távozott, mert egy ütéstől erősen vérzett az orra. A hazaiak támadásai rendre elakadtak a szegedi blokkban, vagy pedig Puljezevics védett ziccerben. Egyedül Pásztor István szórta a gólokat. Igaz az első félidő 23 gólja nem mondható a mai modern kézilabda mérkőzésátlagának, de rendkívül izgalmas játék zajlott.

A második játékrészben még egy lapáttal rátettek a csapatok, bár a Szeged megpróbálta hamar eldönteni a találkozó sorsát, de ez nem sikerült. Ráadásul a Kapuban brillíroztak a hálóőrök. Beszédes, hogy a Pick komolyan felkészült a mérkőzésre, hiszen még a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken sem szokta végigvédeni mind a hatvan percet, de Matics most egyszer sem cserélte le.

Mindent összevetve a szegedi csapat kiharcolta a győzelmet, és elvitte a Balaton partjáról a két pontot. Jöhet vasárnap a szuperrangadó.


Edzőszemmel:
Velky Mihály: - Jól küzdött a csapat, végig szorossá tudtuk tenni a mérkőzést. Gratulálok a Szegednek.
Vladan Matics: - Végig vezettünk, megérdemelten nyertünk. Megpróbálunk felkészülni a vasárnapi rangadóra a Veszprém ellen, hiszen nyerni akarunk.


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu