Nehéz szezonra számítanak a fürediek

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 17. 12:04
A Balaton-parti férfi kézilabdacsapat, a Balatonfüredi KC megkezdte a felkészülést a 2008-2009-es élvonalbeli szezonra, amely már a második első osztályú idény lesz a klub történetében. Az elsőt várakozáson felül, a tizedik helyen zárta a füredi egylet, az alsóház élcsoportjában.


A Balatoni KC július 14-én kezdte meg a felkészülési edzéseket Velky Mihály vezetőedző és Zubjuk Igor edző irányításával.

 

A tizenkilenc tagú keretben hatan vannak a régiek közül, négyen az ifjúsági csapatból jöttek fel és kilencen újként érkeztek a Balaton-partjára.

 

Velky Mihály vezetőedző a SportHíradó.hu-nak elmoondta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan most is új csapatot kell építenie, annyira megváltozott a keret összetétele.

 

A jövőben viszont bővulhet a taktikai repertoáár is: saját kapujuk előtt többfajta figurát játszhatnak, hiszen Pásztor érkezésével a nyitott védekezést is gyakrabban alkalmazhatják

 

A vezetőedző beszélt arról is, hogy nagyon nehéz bajnokság elé néznek. Több csapat megerősödött, nem lesz könnyű feladat a megcélzott középmezőnyt elérni.

 

Az első hat fordulóban nehéz mérkőzéseik lesznek: hazai pályán fogadják a Tatabányát, a Dunaferrt és a Szegedet, idegenben az MKB Veszprémmel kezdenek, majd PLER-rel és a Debrecennel játszanak. Ezzel letudják az őszi menetelés elején a nagycsapatokat.

 

Ha ezek közül a meccsek közül sikerül valamelyiket is megnyerni, már nem dolgoztak hiába a júliusi nagy melegben.

Maradtak:
Szatmári János, Szabó Imre, Tombor Csaba, Mohácsi Árpád, Salamon Ádám és Lelkes Gábor
Távoztak:
Kotormán Attila, Vilovszki Uros, Kolep Miklós, Kányai Róbert, Konkoly Tamás, Pál Gergely és Struhár Péter, Bene Tamás pedig visszavonult, de a klubnál marad, egyesületi titkárként segíti a klub munkáját
Érkeztek:
Pásztor István (MKB Veszprém) Kis Ákos (Huesca, spanyol) Horváth Szilárd (Százhalombatta) Horváth Roland (Komló) Frey János és Kovács György (Ausztriából) Németh László és Bakó Norbert (MKB Veszprém ifiből) Czigány Péter (Dunaferr)
Ifjúsági csapatból:
Karácsony Tamás, Ladi Ákos, Heiczinger Zsolt és Nagy Csaba
Edzőmeccsek:
Július 25-én a Dunaferr ellen Veszprémben
Július 31-én szintén a Dunaferr ellen Dunaújvárosban délelőtt és délután is
Augusztus 7-én Csurgóval a Balaton-partján
Augusztus 12-én és 15-én Éles József csapatával a Temesvárral, Balatonfüreden
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu