Mi rendezzük 2011-ben a hokivébét!

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 21. 15:52
A budapesti Papp László Arénában rendezik a 2011-es divízió I-es jégkorong-világbajnokságot - döntött a nemzetközi szövetség. Kangyal Balázs, 237-szeres és Ancsin János 225-szörös magyar válogatott jégkorongozó nagyon örül az újabb lehetőségnek.


„Boldog vagyok, hogy megkaptuk a vébét - kezdte a SportHirado.hu megkeresésére a 9-szeres magyar bajnok Kangyal Balázs, aki tavaly vonult vissza az aktív játéktól. - A magyar hoki megítélése sokat javult az elmúlt években. Hogy eddig nem sikerült itthonról feljutni? Nos, ezzel nem kell foglalkozni, a magyar közönség mindig is szenzációs volt, most, hogy Budapest nyert, úgy érzem, nagyon nagy esélyünk van az A-csoportra.”

A tornán a házigazda magyarok mellett az élvonaltól most búcsúzott olaszok, valamint a japánok, a hollandok, a dél-koreaiak és a spanyolok vesznek részt.

A hatosból az első helyezett jut ki a világ legjobb 16 csapatát felvonultató 2012-es, finn-svéd közös rendezésű "elit" vb-re. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a viadalt 2011. április 17. és 23. között tartják.

Magyarország ezt megelőzően háromszor, 2002-ben (Dunaújváros és Székesfehérvár), 2003-ban (Budapest, Papp László Aréna) és 2005-ben (Debrecen) adott otthont divízió I-es vb-nek, és a házigazda válogatottnak egyszer sem sikerült megnyernie a tornát.

Ancsin János, az Újpest legendája 225-ször lépett pályára a magyar válogatott színeiben. 94 világbajnoki meccsen 54 gólt lőtt és 57 gólpasszt adott. Ő az, aki pontosan tudja, mekkora fegyvertény, hogy idehaza lesz a vb.

„Nagyszerű! - csattant fel az 1995 és 1999 között a Dunaferrben is megfordult nyolcszoros bajnok csatár. - Egyetértek Balázzsal, szerintem is a könnyebb csoportba kerültünk, én annyi kiegészítést tennék mindehhez, hogy a nehezebb kiesővel együtt. Ugyanakkor bízom benne, fiatalítanak majd az olaszok, és valóban nagy előnyt jelent majd a hazai jég.” 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Álom maradt az A-csoport a mieinknek
Túl nagy falatnak bizonyult Szlovénia hokicsapata a magyar válogatottnak, amely 4-1-re alulmaradt a házigazdákkal szemben a ljubljanai Hala Tivoli jégcsarnokban péntek este. Ezüstérmesek lettek Ted Sator tanítványai, így újabb...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu