„Hokisaink karrierjének csúcsa a vb"

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 25. 07:48
Tizenhárom másodpercen múlt. Ennek ellenére életük legszebb élményét élik át ezekben a napokban a magyar hokiválogatott tagjai. Ilyen események idején, mint ez a világbajnokság is, mindig kiderül, hogy honi sportéletünk kis baráti közösségként működik. Péntek este a Champs Sport Pubban több korábbi és jelenlegi világklasszis sportolónk élvezte és szurkolta végig a szlovákok elleni nyitányt. Hesz Máté válogatott vízilabdázó úgy gondolja, a játékosok karrierjének csúcsa ez a vb, és már az hatalmas eredmény, hogy kijutottak Svájcba. Ezzel csak egyetérteni lehet...


 

Már a kezdés előtt tíz perccel minden szem a plazmatévék képernyőjére meredt. Sokan már magukban lejátszották a meccset Palkovics Krisztiánék helyett. És természetesen győztesen jöttek le a pályáról!

Persze, mindenki tisztában volt azzal, nekünk sok sanszunk nincs a továbblépésre. De ugye a remény... Az nagy úr.

Benne volt - mit volt, van - a levegőben, hogy most valami nem mindennapinak vagyunk a részesei. Még a felszolgálólányok is meg-megálltak egy pillanatra. Lopva odapillantottak. Hogy áll? - kérdezte az egyik. Három három - halljuk egy közelebbi bokszból.

Igen, Pat Cortina fiai nem hagyták magukat. Kétgólos hátrányból álltak fel. Hát persze, hogy mindenki a magáénak érezte a részsikert. A harmadik harmad kezdete előtt össze is ült egy asztal köré az addig vígan cseverésző élsportolók társasága, hogy egy hatalmas „Harjá magyarooooooooooooook"-kal tegye le voksát Szuper Leventéék mellett.

Halász Gábor, a népszerű sorozat, a Barátok Közt egykori szereplője a SportHirado.hu kérdésére elárulta, egyáltalán nem sportőrült. Ennek a meghívásnak azonban nem tudott nemet mondani.

„Ezt még otthon is megnéztem volna. Fantasztikus eredmény. Nem voltam soha akkora megszállottja a sportnak, főként a foci világbajnokságokat figyeltem. Nagyon örülök ennek a sikernek, mindenkin látni, hogy magáénak érzi a csapatot" - mondta az egyébként a Zala megyei Kiskutas polgármestereként tevékenykedő korábbi tévés.

Gyulay Zsolt, Gécsek Tibor és Vereczkei Ákos a meccs negyvenedik percéig bírták az izgalmakat. Inkább elvonultak. De előbb még fogadtak egyet. Ahogy mindenki.

A betsson.com online fogadóiroda ugyanis „kihelyezett" munkatársaival segítette a jelenlévőket első tétjeik megtételéhez. Természetesen jótékony célokért. Közben beesett a jelenleg Fehérváron játszó korábbi válogatott pólóklasszis, Hesz Máté is. Ahogy szokott, lazán, gátlások nélkül beszélgetett mindenkivel, majd pattant le egy székre az egyik kolléga mellé.

„Hat és fél gól alá tegyük. Egyszer élünk" - nem teketóriázott tehát Móci. Két hústekercs és egy saláta mellett pedig azt is elmondta, onnantól, hogy kijutottak Palkovicsék, már minden perc ajándék a számukra.

„Ez pályafutásuk csúcsa, hihetetlen dolog. Persze kevés az esélyük, de felszabadultan kell játszani, mindent kiadva magukból. Aztán meglátják, mire lesz elég."

Hesz Máté pekingi negyedik vívóklasszisunkkal, Boczkó Gáborral érkezett. A Honvéd versenyzője azonban nem várta meg a végét. Amikor rákérdeztünk, hova ez a sietség, röviden indokolt.

„Holnap versenyem lesz Káposztásmegyeren. Az edzőm mit szólna, ha kimaradnék éjszakára? Szerintem egyébként iksz lesz, azzal már megelégednék" - mosolygott Boczkó. Majdnem igaza lett. Az a fránya tizenhárom másodperc...

1-3-ról álltunk fel. Ezt egy külföldi sem hagyhatta szó nélkül. A fogadócég itthoni vezetője, Henric Andersson rendkívül szimpatikusan viselkedett egész este. Nem véletlen. Évek óta Pesten él. Sille Tamás egyenlítőgólja után emelte is azonnal a poharát, és a mi nyelvünkön habogott el egy jókivánságot pirospozsgás arccal. „Mindent bele!"

A svéd imák ellenére sem sikerült a bravúr az Ocskay Gáborért is játszó csapatnak, de ez a legkevésbé a Champsbe ellátogató sporttársakon és a médiamunkatársakon múlt. Még a vereség is könnyebben viselhető olyanok mellett, akik sok-sok kudarcot átéltek már életük és pályafutásuk során, mégis felálltak a padlóról.

Sőt! Sikeres emberek lettek. Ahogy a magyar hokiválogatott tagjai is azok. Társuk tragédiája után felálltak a padlóról és most érte is küzdenek. Elismerésre méltó.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu