A Salzburg megállította az Alba Volánt

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 21:15
Az első harmadban még semmi sem utalt arra, hogy küzdelmes mérkőzésen végül sima vereséget szenved az Alba Volán jégkorongcsapata a bajnoki címvédő Salzburg otthonában az osztrák jégkorongligában péntek este. A hazaiak Marco Pewal két góljának köszönhetően végül 2-0-ra legyőzték az idei szezonban nagyszerűen szereplő fehérváriakat.


JÉGKORONG, EBEL, ALAPSZAKASZ, 15. FORDULÓ:
RED BULL SALZBURG – ALBA VOLÁN 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Salzburg, 2000 néző.
SALZBURG: Parise (kapus) – Rebek, Scalzo (1), Kóger, McDonough, Foster, Harand, Sweatt, Trattnig, Koch (1), Ulmer, Cibulskis, Siklenka, Pewal 2, Schwab, Latusa, Leisinger, Lindgren, Hughes, Heinrich, Fischer.
ALBA VOLÁN: Hetényi (kapus) – Byström, Horváth A., Palkovics, Ocskay, Fekete, Bonni, Forsyth, Couture, Martz, Kovács Cs., Martens, Ondrejcik, Benk, Nagy Sofron, Jobb, fodor, Vaszjunyin, Hegyi. Vezetőedző: Ted Sator
Kiállítások: 10 ill. 18+10 perc

Két, egyaránt győztes mérkőzésen túlesett csapat találkozott péntek este Salzburgban. A hazaiak az előző fordulóban egy gólokban gazdag mérkőzésen 9-5-re (!) verték a Vienna Capitals gárdáját, ráadásul idegenben, míg az Alba Volán egy parádés 3-0-s utolsó harmadot követően 5-2-re az Olimpija Ljubljanát. Lett volna miért visszavágnia a Salzburgnak, hiszen ki nem emlékezne a tavalyi mérkőzésre, amikor az abszolút újonc fehérváriak 4-1-re leiskolázták a már akkor is bajnoki címvédő Salzburgot. S erre még rátettek idén egy lapáttal, hiszen a Volán már első hazai mérkőzésén legyőzte mai ellenfelét 3-2-re.

Nagy meglepetésre Kóger Dániel az első sorban kapott helyet – a hazaiaknál.

Az első húsz percben azonban ő sem tehetett semmit, a csapatok egyszerűen nem találtak a kapuba, bár ez leginkább a Red Bull kritikája. Ted Sator együttese ugyanis menetrendszerűen kapta a büntetéseket, az első harmadban 18-2-re elhúztak e téren a vendégek, igaz, ebben benne van Ryan Bonni tíz perces büntetése is.

Aztán négy perc sem telt a középső harmadból, amikor Marco Pewal megszerezte a vezetést a hazaiaknak, s innentől kezdve kapaszkodnia kellett a Volánnak. De sehogy sem tudott betalálni a kapuba, pedig az utóbbi időben nem volt éppenséggel problémájuk a fehérváriaknak a gólszerzéssel.

A döntés az utolsó harmadra maradt, s a kérdés az volt: a hazai környezetben játszó Salzburg képes lesz-e megtartani egy gólos előnyét, vagy a Volán kiegyenlít, s netán hosszabbítás dönt a győztes kilétéről?

Végül egyik forgatókönyv sem teljesült, mivel a Red Bull megduplázta az előnyét Pewal újabb találatával, ami azt jelenti, hogy az utóbbi két idegenbeli mérkőzésén három bajnoki pontot szerző Alba Volán sorozata megszakadt, javítani pedig jövő vasárnap Innsbruckban lehet. De addig még vasárnap a Klagenfurt, jövő kedden a Linz vár a kék-fehérekre.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu