Megérkezett a Volán, előny az Újpestnél

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 5. 21:05
Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén a hazai környzetben játszó Újpest háromgólos, a címvédő Alba Volán négygólos győzelmet aratott az NZ Stars, illetve a Dab.Docler ellen. Így Pék György, illetve a fehérváriak ideiglenes irányításával megbízott Énekes Lajos együttese előnyre tett szert az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában. Az Alba Volán első csapatának ez volt az első bajnokija a honi bajnoki szezonban.


Csak az első harmad végén kapitulált a Megyeri úton a vendégcsapat - ott, ahol eddig a bajnokságban tizenhárom gólt kaptak a korábbi három összecsapáson -, de a második felvonás elején 34 másodperc kellett az egyenlítő találatukhoz. A harmad közepén a kettős emberelőnyben játszó lila-fehérek visszavették a vezetést, amelyet még abban a felvonásban újabb két góllal tettek meggyőzővé az akkor kissé megroggyanó vendégek ellenében.

A Stars rutinos, válogatott játékosai nem igazán bírtak idegeikkel és a házigazdákkal: sorrendben Majoross, Holéczy – a honosított támadó ráadásként kapott tízperces fegyelmit is –, Kangyal és Svasznek is a kiállítás sorsára jutott. Az Újpestnek légiósai hozták a sikert, magyar játékosaik egyetlen pontot sem szereztek soraikban: Zlocha két góllal, Dubek egy plusz hárommal, Sikorcin egy plusz kettővel, Rufus három assziszttal zárt. Folytatás pénteken, Káposztásmegyeren, ahol az Újpest még nem nyert eddig a szezonban: az alapszakaszban 6-1-re és 2-1-re kapott ki, a rájátszásban ugyancsak 2-1-re maradt alul az újonccal szemben.

Az első harmadban jó védekezésével meglepte a Dab.Docler a címvédő Alba Volánt, hiszen a fehérváriak hiába játszottak nagyobb tempóban, kapura veszélyesebben, igen erős mezőnyfölényben, gólt csupán egyet, Palkovics Krisztián révén szereztek.

A harmadszünetben rendezte a sorokat a vendéglátó: három és fél perc alatt kétszer is megadásra késztették a vendégeket – utóbb fórból –, az eredményben is megmutatkozni látszott a papírforma. Egy védelmi megingást kihasználva megszerezték becsületgóljukat a dunaújvárosiak, de a hazaiak kedvét ez nem igen szegte, szorgos munkájuk eredményeként újabb gól lőttek.

A záró résznek háromgólos fehérvári előnnyel futottak neki a csapatok, a vége a kissé leülő találkozónak közte négy lett, ami így inkább a vendégek becsületes helytállásaként értékelhető, mintsem az edzőváltás után-közben és némi krízisben lévő, lehengerlő, ellenfelet és hazai szinten lehetetlent nem ismerő fehérváriak príma bemutatkozásának.

 

OB I, ELŐDÖNTŐK:
1. MÉRKŐZÉSEK:
  • Újpesti TE – NZ Stars 4-1 (1-0, 3-1, 0-0)
  • Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az Újpest javára
  • Alba Volán - Dab.Docler 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)
  • Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az Alba Volán javára
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu