Játékban is kiütötte a Salzburg a Volánt

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 7. 20:02
Egy rövid időszakot leszámítva ezúttal esélye sem volt az Alba Volánnak arra, hogy visszavágjon annak a Salzburgnak, amely ellen legutóbb Székesfehérváron botrányba fulladt az összecsapás. A hazaiak Trattnig és Sweatt révén már az első harmadban megnyugtató előnyre tettek szert, majd Welser, Cibulskis emberhátrányban lőtt gólja, s Hughes találata kiütéses, 5-0-s salzburgi győzelmet hozott.


 

JÉGKORONG, EBEL, 30. FORDULÓ:
RED BULL SALZBURG – ALBA VOLÁN 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)
Salzburg, 2100 néző. Vezette: Potocan, Hollenstein, Newerkla.
SALZBURG: Parise (kapus) – Harand, Scalzo, Foster, Kalt (1), MccDonough (1), Cibulskis 1 (1), Sweatt 1, Trattnig 1, Koch (1), Ulmer, Lindgren, Tädling, Latusa, Mairitsch, Hughes 1 (1), Reisinger, Lanz, Ecker, Schwab, Welser 1. Vezetőedző: Pierre Page.
ALBA VOLÁN: Szuper (kapus) – Tokaji, Horváth A., Palkovics, Ocskay, Vaszjunyin, Martens, Byström, Martz, Kovács Cs., Fekete, Forsyth, Jobb, Nagy G., Benk, Sofron, Hegyi Á. Vezetőedző: Ted Sator.
Kiállítások: 14 ill. 22 perc
TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
  • Graz-Klagenfurt 2-3-h.u.
  • Linz-Vienna 6-2
  • Innsbruck-Ljubljana 2-3-h.u.
  • Villach-Jesenice 4-2

Megerőltető héten van túl az Alba Volán, hiszen egy héttel ezelőtt vasárnap még parádés győzelemnek örülhettek Fehérváron a hazai drukkerek a KAC ellen, majd két nap múlva Klagenfurtban kijózanító, 5-1-es vereségbe szaladt bele a Volán, míg pénteken hosszabbítás után szerezte meg a két pontot Ted Sator együttese az Innsbruck ellen. Most azonban nem puszta EBEL bajnokira készülődtek a fehérváriak, hiszen az ellenfél a bajnoki címvédő Salzburg együttese volt. De a mérkőzés nem emiatt volt kiemelt jelentőségű a kék-fehéreknek, hanem azért, mert a legutóbbi, botrányosra sikeredett összecsapás óta – az ott történtek miatt tiltották Bonnit és Couture-t páratlan szigorral – még nem meccseltek egymással a felek.

Most viszont eljött a visszavágás lehetősége, s bár a Salzburg idén korántsem villog annyira, mint az előző két idényben – mindkét alkalommal bajnokok lettek -, de így is a találkozó esélyesének számítottak a hazaiak. Hogy ezúttal sem kisasszony hokira készülődtek a csapatok, már a meccs elején látszott: hét perc elteltével hat percnyi büntetést írhattunk fel, majd a 12 perc elteltével az első salzburgi gólt is feljegyezhettük: Cibulskis passzát Trattnig – akit az ominózus fehérvári összecsapás után hat bajnokira tiltottak el – szerezte meg a vezetést, majd hat perccel később Byström kiállítása miatti emberelőnyt váltottak gólra a salzburgiak, ezúttal Sweatt volt eredményes.

A középső harmadban elszántan rohamozott a Volán, semmiképpen nem törődtek bele a két gólos hátrányba, s szemmel láthatóan mindent megtettek a szépítésért, hogy aztán már az egyenlítésért, s ezáltal legalább az egyik pontért küzdhessenek. Sokáig úgy tűnt, lesz is esélyük a szépítésre, egyre gyakrabban jött zavarba a hazai védelem, de a szerencse ezúttal elpártolt a vendégektől. Sweatt két kisbüntetése nyomán kialakult fórt sem használták ki Palkovicsék, így a Salzburg büntetett: amikor éppen Horváth Andrást „pihentették” a bírók, érkezett Welser, s eldöntötte a győztes csapat kilétét.

A záró harmadban egyre inkább háttérbe szorult a jégkorong, a salzburgiak a biztos vezetés – s ekkor már kijelenthettük, hogy a győzelem – birtokában inkább heccelték, ingerelték a fehérváriakat, akik sokáig nem ültek fel a hazaiak sportszerűtlen harcmodorának, de végül csak-csak odapiszkáltak a Red Bull korongosainak, s természetesen, ahogy azt már megszokhattuk, a fehérváriak azonnal kapták a kétperceseket. Így telt el az utolsó húsz perc, de hogy a Salzburgnak még maradt ereje jégkorongozni is, azt Cibulskis találata jelezte: az sem zavarta, hogy Foster kiállítása miatt eggyel kevesebben vannak, a védő betalált Szuper kapujába. Két perc múlva viszont az előbb gólpasszt adó Hughes találata már kiütéses Volán-vereséget jelentett, így be kell látni: az egyébként is kellemetlen harcmodorban játszó Salzburg hazai pályán nem kegyelmezett, s végül megérdemelt győzelmet aratott a végére teljesen elfáradó Alba Volán ellen.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu