Elmaradt a csoda: Volán-parádé Újpesten

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 19. 20:19
Elegendő volt összesen tizenöt perc az Alba Volánnak ahhoz, hogy a jégkorong ob I nagydöntőjének negyedik csatáját magabiztosan megnyerje Újpesten. A két nappal ezelőtti hazai fiaskót 5-0-s parádéval köszörülték ki Palkovics Krisztiánék, ezzel pedig harmadik győzelmüket is megszerezték a párharcban. Ez azt jelenti, hogy szombaton Székesfehérvárott, hazai környezetben a bajnoki címet is megszereztheti Magyarország jelenlegi legerősebb csapata.


MAGYAR JÉGKORONG OB I, DÖNTŐ, NEGYEDIK MÉRKŐZÉS:
ÚJPEST - ALBA VOLÁN 0-5 (0-0, 0-3, 0-2)
Gólszerző: Sofron (24.), Palkovics (24.), Fodor (36.), Ocskay (57., 60.)
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 3-1 a Volán javára.

Hiába a belháború, a játékosok idegeskedése és panaszáradata, az Alba Volán hokisainak csütörtökön újra jégre kellett lépniük. A keddi, hazai vereség (2-3) pofonnak a legjobbkor jött: a sokkal esélyesebb fehérvári különítmény egy teljesen más meccset hozott össze, győzelme talán csak pillanatokig forgott veszélyben.

 

Merthogy az első harmadban még teljesen partiban voltak az újpesti hősök, igaz, a fővárosiak hasonlóan kezdték a negyedik találkozót, mint tette azt ellenfele két nappal ezelőtt: a kettős emberhátrányból azonban ők sem kaptak gólt.

 

Látni lehetett, sokkal koncentráltabb a Volán, a játékosok profi módon összerántották magukat, Szuper Levente teljesítménye pedig hátul is biztonságot, nyugalmat sugallt a többieknek.

A gólnélküli nyitórészt gólzáporos középső ciklus váltotta fel: a 24. percben „megtört” a jég, ekkor Sofron István, egy kapu mögül visszatett korong beütésével görgette le a követ a vendégek lelkéről (0-1).

 

Felszabadult az Alba, s tizenegy másodperccel (!!!) később Palkovics Krisztián révén újabb gólt szerzett. A magyar válogatott egyik oszlopa a jobb oldalon korcsolyázott be a hazai harmadba, majd miután egy védő elé becselezte magát, a hálóba pakolt (0-2).

 

Az erőviszonyokat Fodor Szabolcs találata tette egyértelművé, a fiatal játékos egy nagy védelmi hibát kihasználva a bal felsőbe ágyúzott (0-3). Lelőtték az Újpestet, csütörtökön meg sem közelítette legutóbbi produkcióját a hazai gárda.

 

Az utolsó felvonásban sem változott semmi - csak az eredmény. A sokkal jobb Alba a hajrát felpörgette, Ocskay Gábor pedig egy újabb hatalmas védelmi bakit kihasználva a negyedik dugót is beverte (0-4).

 

Az „Ocskay-perceknek” ekkor még nem volt vége: hét másodperccel a végső dudaszó előtt egy távoli kísérlete csapta be az újpesti hálóőrt (0-5).

 

Szombaton 18 órától újra megmérkőznek a felek, s ha ismét az Alba nyer, megvédi címét a magyar jégkorongbajnokságban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu