Döntőben az Alba Volán és az Újpest

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 8. 21:02
Elsőként a címvédő Alba Volán, majd nem sokkal későb az Újpest jégkorongcsapata is bejutott a honi bajnokság döntőjébe, miután az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntős párharc harmadik találkozóján is győzni tudtak: előbbiek a Dab.Docler, utóbbiak az NZ Stars ellen. A két esélytelenebb csapat a két, nagy küzdelmet hozó első két elődöntős találkozót követően a harmadik összecsapáson már gólt sem tudott ütni.


Előbb otthon 5-1-re, majd idegenben másnap 5-3-ra nyert az Alba Volán, de az EBEL-ből a magyar bajnokságba érkező fehérváriak játékán érződött, hogy nincs minden rendben a házuk táján. Edzőváltás után a vártnál nehezebben hozták a két elődöntős mérkőzést, de a harmadik összecsapáson már kárpótolták magukat és szurkolóikat: nem engedték közel az előző két mérkőzésen erőn felül teljesítő dunaújvárosiakat.

A harmadik mérkőzés minden harmadát 2-0-ra nyerve végül hatgólos győzelmet arattak a volánosok, és végül biztosan jutottak be a fináléba. A vasárnapi találkozón a fehérváriak első sora szállította a győzelmet, leginkább a válogatott támadótrió emelhető ki: Fekete Dániel 1+2-vel, Palkovics Krisztián és Ocskay Gábor 1+2-vel zárt.

 

 

Ahogy a harmadik elődöntős mérkőzésre a Dunaújváros, ugyanúgy elfáradt a másik, papíron esélytelenebb gárda, az NZ Stars is fajsúlyosabb riválisa, az Újpest ellenében. A káposztásmegyeriek gólt sem tudtak ütni a Megyeri úton, így a lila-fehérek a honosításra váró Ladislav Sikorcin első harmad végén szerzett duplájával kétgólos győzelmet arattak.

A döntőben tehát Alba Volán-Újpest a párosítás, ami az eddig látottak alapján, ha nem is ígér kiegyenlített párharcot, izgalmat mindenképpen tartogat. A fehérváriak príma első sora mellé-mögé ugyanis felnőtt az EBEL-ben másik két soruk is, ellenben az lila-fehérek egész szezonban ponterős, éppen ettől önbizalommal telt, összeszokott, jó formában lévő szlovák ötösfogatában méltó partnerre lelhetnek.


OB I:
ELŐDÖNTŐK:
Alba Volán-Dab.Docler 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0 az Alba Volán javára
Újpest-NZ Stars 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0 az Újpest javára
AZ 5-7. HELYÉRT:
FTC-Alba Volán II 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)
EBEL, ELŐDÖNTŐ, 2 MÉRKŐZÉSEK:
Linz-Klagenfurt 2-4 (0-0, 2-4, 0-0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Klagenfurt javára
Salzburg-Vienna 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu