Csak harmadot nyert a Dab a Volán ellen

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 6. 21:20
Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság elődöntőjének második mérkőzésén a címvédő Alba Volán Dunaújvárosban megszerezte a második győzelmét. A fehérváriakat nagy erőbedobásra késztető házigazdák a vezetést meg tudták szerezni esélyesebb riválisukkal szemben, egy harmadot meg is nyertek, minden felvonásban lőttek gólt, de döntött a rutin és a két együttes közötti tudás- és sebességbeli különbség. Három vereség után a szezonban először tudott nyerni az Újpest Káposztásmegyeren, így a lilák is egy győzelemre kerültek a döntőtől.


Már az első, csütörtöki összecsapáson is a vártnál jobban megnehezítette a dolgát a Dab.Docler az Alba Volánnak, ilyen előzmény után várható volt, hogy a fehérváriaknak komolyan össze kell szedniük magukat, ha növelni akarják összetettbeli előnyüket.

Ennek szellemében dunaújvárosi találattal indult a második összecsapás, a fehérváriak az első harmad végén kétszer is csak kettős emberelőnyben játszva (!) tudtak eredményesek lenni.

A második harmadban az előző napon a dunaújvárosi becsületgólt szerző Azari Zsolt ismét betalált a fehérváriaknak, így az utolsó felvonásra döntetlen állással korcsolyáztak ki a riválisok.

A záró rész közepén két légiósa révén ismét kettőre növelte előnyét a vendégcsapat, de a válogatott bővebb keretében számításba vett Galanisz Nikandrosz egyre felhozta csapatát. A győzelmet Palkovics Krisztián üres kapus góllal biztosította be egy másodperccel a vége előtt.

Folytatás vasárnap Székesfehérváron, az Alba Volán harmadik sikerével akár be is biztosíthatja helyét a fináléban.

A hazai pályán játszó NZ Stars kétszer még egyenlíteni tudott az Újpest ellen, ám a jobb erőkből álló, légiósokkal megerősített vendégek a hajrában újabb két gólt szerezve bebiztosították második győzelmüket. Így az Alba Volánhoz hasonlóan Pék György csapata is karnyújtásnyira került a döntőtől. Vasárnap ehhez a Megyeri úton kell győzniük az újonc ellen, akik eddig egyetlen pontot sem tudtak szerezni régióbeli riválisuk otthonában.


OB I, ELŐDÖNTŐK:
2. MÉRKŐZÉSEK:
Dab.Docler – Alba Volán 3-5 (1-2, 1-0, 1-3)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 az Alba Volán javára
NZ Stars – Újpest 2-4 (1-1, 0-0, 1-3)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 az Újpest javára
AZ 5-7. HELYÉRT:
Alba Volán II-Miskolc 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu