Mégis indulhat Alonso Valenciában

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 17. 18:32
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) fellebbviteli bizottsága elfogadta a Renault fellebbezését, így a francia csapat mégis rajthoz állhat a 60. Formula-1-es világbajnokság hétvégi valenciai Európai Nagydíján. Az összetett verseny kétszeres győztese, Fernando Alonso biztosan indul a futamon, az viszont még kérdés, ki lesz a csapattársa.


Ismert, a Renault-t a Magyar Nagydíj után tiltották el egy futamra, mert a versenyfelügyelők úgy vélték, az istálló szakemberei veszélyeztették az ellenfelek biztonságát. Az akkori indoklás szerint Az indoklás szerint a francia csapat vétett a szabályok ellen, amikor az első boxkiállás után leszakadt az egyik kerék Fernando Alonso autójáról, a veszélyről pedig nem értesítették a kétszeres világbajnokot. A spanyol pilóta emiatt nem állt ki, hanem visszatért csapatához, új kerékkel látták el kocsiját. A Renault ásza röviddel később azonban visszagurult a garázsba és feladta a versenyt.

A csapat egyébként a Magyar Nagydíj után menesztette a brazil Nelsinho Piquet-t, helyetteséről még nem született döntés. Valószínű, hogy a Renault a francia licensszel szereplő tesztpilótát, a svájci születésű Romain Grosjean-t nevezi.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu