Mario Theissen: Nem fejlődtünk eleget

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 13:28
A BMW-Sauber jövőre már igazi esélyesként akar rajthoz állni a Formula-1-es világbajnokság futamain, mindenképpen utol szeretné érni a Ferrarit és a McLarent. Ezért a csapat szakemberei alaposan megvizsgálják, miért maradtak el fejlődésben a legjobbaktól az idei szezon második felében. Erről Mario Theissen, a BMW motorsport-igazgatója beszélt a jövő heti Brazil Nagydíjat felvető hivatalos sajtónyilatkozatban.


Fotó: Action Images

A pontverseny harmadik helyén álló istálló a Kanadai Nagydíjon szerezte meg első futamgyőzelmét a száguldó cirkuszban, a montreali kettős diadalt követően Robert Kubica vezetett összetettben, a konstruktőrök között pedig a második helyen állt, 3 ponttal a Ferrari mögött. Azóta viszont a maranellói csapat és a McLaren is elhúzott a BMW-től, sőt a szezon hajrájában már a Renault is jobb volt.

 

„Ha tisztán a teljesítményt nézzük, akkor is van mit ledolgoznunk a Ferrarival és a McLarennel szemben. A szezon második felében nem fejlődtünk eleget, elmaradtunk a reményeinktől” – mondta Mario Theissen.

 

Az igaz, hogy a BMW már régen teljesítette idei legfőbb célkitűzését, Kanadában megszületett a csapat első futamgyőzelme a száguldó cirkuszban. A montreali kettős diadal után azonban a csapat Kubica kiemelt támogatása helyett Heidfeld felzárkóztatásáért dolgozott. Pedig egy jobb taktika révén a lengyel versenyző még mindig reális esélyekkel pályázhatott volna a világbajnoki címre…

 

„Sajnos néhány fejlesztésünk nem hozta meg a várt teljesítményt a pályán. De biztos vagyok abban, hogy jövőre már hasznosítjuk a most megtanult leckét. Szeretnénk harcolni a világbajnoki címekért” – tette hozzá a BMW motorsport igazgatója.

 

Mario Theissen a csalódást jelentő második félév ellenére sem kritizál, úgy véli, a csapat jól szerepelt az 59. Formula-1-es világbajnokság futamain.

 

„Harmadik évünkben is teljesítettük ambiciózus terveinket. Nem csak azt bizonyítottuk, hogy az élcsapatok közé tartozunk, hanem első futamgyőzelmünket is megszereztük. Még édesebbé tette a siker ízét, hogy Kanadában kettős diadalt arattunk” – jegyezte meg a szakember.

 

Tavaly a BMW két dobogós helyezést ért el Nick Heidfeld révén, idén a csapat versenyzői összesen tizenegy alkalommal vettek részt az ünnepélyes eredményhirdetésen.

 

„Ezek a statisztikák is mutatják a folyamatos fejlődést. Hozzátehetjük: Nick Heidfeld révén Malajziában először volt a miénk a leggyorsabb kör a versenyen, majd Bahreinben Robert Kubicáé lett az első edzésgyőzelmünk. Sorozatban harmincnégy futamon szereztünk pontot, ezt egyik csapat sem mondhatja el magáról. Utoljára a 2006-os Brazil Nagydíjról mentünk haza üres kézzel. Idén a kimagasló megbízhatósággal, a remek versenytaktikákkal, a fantasztikus boxmunkával és a pilóták kevés hibájával értünk el eredményeket” – összegzett Theissen.

 

A konstruktőrök között idén a BMW szerezte meg a harmadik helyet, míg a versenyzők között Robert Kubica áll „bronzérmes” pozícióban, az interlagosi évzáró előtt hat ponttal előzi meg a tavalyi világbajnok Kimi Räikkönent.

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu