Ismét Sauber kezébe kerülhet a BMW

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 27. 16:46
Megegyezett egymással Peter Sauber és a BMW autógyár, miszerint a korábbi csapatfőnök visszavásárolja az istállót. Ám csak akkor lesz ismét az ő kezében az irányítás, ha megkapják az indulási jogot a 2010-es évadra is.


„Nagyon elégedettek vagyunk ezzel a megoldással, hiszen ezzel megteremtettük a jövő egyik sikeres csapatának alapjait" - nyilatkozta Klaus Draeger, a BMW igazgatótanácsának egyik tagja.

„Nagyon megkönnyebbültem, hogy megtaláltuk ezt a megoldást. Ez azt is jelenti egyben, hogy megtarthatjuk a hinwili bázist és a munkahelyek jó részét is. Meggyőződésem, hogy szép jövő előtt áll a csapat a Formula-1-ben. 

Sauber tulajdonképpen megelőzte a Quadbak névre hallgató cégcsoportot, amely korábban szintén pályázott az istállóra. Egyelőre azonban továbbra sem biztos a csapat 2010-es indulása. A Motorsport Világtanács december 11-én ül össze és dönt ebben a kérdésben. 

Az ettől függetlenül az már bizonyossá vált, hogy a korábbi 388 dolgozó helyett jövőre már csak 250-en segítik majd a csapatot. 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu