Felfedte titkait a „malajziai Lotus”

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 13. 16:20
Újabb újonc mutatta be idei autóját és túlzás nélkül állíthatjuk, a Formula-1 számos rajongója várt erre az eseményre. A T127 kódjelű kocsi tulajdonosa ugyanis a Lotus!


Igen, a névhez számos világbajnoki cím kapcsolódik, de ettől még új istállóként kell kezelnünk. A konstrukció festése ugyan a rendkívül sikeres „ősidőket” idézi, de ez a Lotus csak nevében Lotus. A britek legendája ugyanis malajziai tőkével „támadt fel”, a névhasználathoz a korábbi zseniális főtervező, a néhai Colin Chapman családjának belegyezése kellett. Tony Fernandes üzletember és csapata megszerezte az igent, vagyis bő másfél évtizedes szünet után újra létezik a Lotus…


„El sem tudom mondani, hogy most mit érzek…Csodálatos dolog, hogy F-1-es rajtjoghoz jutottunk és bemutathattuk autónkat. Hatalmas teher nehezedik ránk, hiszen olyan óriások vállán állunk, mint Jim Clark, Stirling Moss, Graham Hill és Nigel Mansell (valamennyien voltak a Lotusnál – a szerk.” – jegyezte meg Fernandes a londoni autóbemutatón.

Az üzletember rutinos pilótákat szerződtetett, hiszen Trulli és Kovalainen is nyert már futamot a száguldó cirkuszban. Ilyen tudású kettőst egyik újonctárs sem tud kiállítani.

A Lotus legendájánál meg kell említeni, hogy Ayrton Senna 1985 és 1987 között szerepelt a csapatban…

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu