Ecclestone: Nincs mit kivizsgálni!

Létrehozva: 2012. november 29. 23:00
Bernie Ecclestone, a Formula-1 első embere szégyenletesnek nevezte, hogy Sebastian Vettelt szabálytalansággal vádolták meg, ahelyett, hogy ünnepelnék a száguldó cirkusz új háromszoros bajnokát. A "nagyfőnök" szót kért, hogy lezárja a vitát.


Az olasz és spanyol sajtóban nagy visszhangot kapott Vettel esetleges szabálytalan előzése Brazíliában, aminek következtében a Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali levélben kért magyarázatot a Nemzetközi Autósport Szövetségtől. A különböző értelmezésekre az adhat lehetőséget, hogy zászlók, fényjelzések, és még a műszerfal is figyelmezteti a pilótákat az ilyen esetekben.

A belső kamerás felvétel alapján sárga jelzést követően előzte meg Vergne Toro Rossóját a címvédő, de sokak figyelmét elkerülte, hogy Vettel bal oldalán nem sokkal később egy marsall is jelzett, ő már zölddel. Két fényjelzés (sárga, és zöld) közötti szakaszra esett a marsall posztja (ebből 22 van Interlagosban, hattal több, mint lámpából), s nála már a zöld zászló lobogott.

Ecclestone szerint ezért nincs mit kivizsgálni, és ha lenne, akkor is már késő, nem jelezte szándékát időben a Ferrari.

"Az előírások szerint rögtön a verseny után kell jelezni a szabálytalanságot, a Ferrari semmilyen lépést nem tett. Ráadásul tény, hogy ott a zöld zászló, és ezt senki sem vitatja. Vicc ez az egész, nonszensz, amiről a Ferrari beszél. Nincs igazuk, és semmilyen lépést nem kell várni tőlünk ebben az ügyben."

Ecclestone csalódott, hogy a frenetikus hajrá helyett erről az előzésről beszélnek a sajtóban és a közösségi oldalakon napok óta.

"Annyira szép verseny volt, annyira szép világbajnokság, gyalázat, hogy most mindenki erről diskurál anélkül, hogy tudná a szabályokat."

AZ ELŐZÉS VIDEÓN, ÉS HOGY MI LETT VOLNA, HA TÉNYLEG SZABÁLYTALAN...

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Ferrari mégis elemzi Vettel előzését
Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan szabályosnak minősítette, a Ferrari mégis vizsgálódik a világbajnoki címet szerzett Sebastian Vettel (Red Bull Racing) egyik interlagosi előzése miatt, mely a felvétele...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu