A Ferrari mégis elemzi Vettel előzését

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2012. november 29. 10:41
Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan szabályosnak minősítette, a Ferrari mégis vizsgálódik a világbajnoki címet szerzett Sebastian Vettel (Red Bull Racing) egyik interlagosi előzése miatt, mely a felvétele tanúsága szerint sárga zászlónál (jelzésnél) történt.


 

Bár a Ferrari szóvivője tegnap még úgy nyilatkozott, az istálló nem emel panaszt az ügyben, olasz és angol sajtóértesülések szerint a maranellói csapat most mégis kifogásolja, hogy a Red Bull Racing német pilótája sárga zászlónál - a szabályzatot megszegve - megelőzte a francia Jean-Eric Vergne-t, aki a Red Bull "fiókcsapatát", a Toro Rossót erősítette.

A BBC jelentése kitér arra, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megfelelő videofelvételek esetén akkor is eljárhat az ügyben, ha a Ferrari nem nyújt be hivatalosan panaszt. Erre mindenesetre november 30-ig lehetősége van.

Vettel szabálytalan manőveréért a pilóták az előírások alapján úgynevezett áthajtásos büntetést kapnak - azaz ki kell menniük a boxutcába -, utólag pedig a versenybíróság 20 másodperces büntetést szabhat ki.

Ebben az esetben Vettel nem hatodik, hanem nyolcadik helyen végezne az interlagosi futamon, így a másodikként célba érő és a világbajnoki pontversenyben is második helyen végzett, ferraris Fernando Alonso egy ponttal megnyerné a vb-t.

Vettel sorozatban harmadszor lett világbajnok Brazíliában.

A SZÓBAN FORGÓ ELŐZÉS

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vettel szabálytalanul lett világbajnok?
A felvételek tanúsága szerint a harmadik világbajnoki címét szerző Sebastian Vettel (Red Bull Racing) kétszer is szabálytalan előzést hajtott végre a szezon utolsó futamán, Interlagosban. Ez büntetést érdemelt volna, de a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu