Tényleg csak nyolc méter Vettel előnye?

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 16. 16:30
A Q1-ben és a Q2-ben is legyőzték a címvédőt, de a legfontosabb szakaszban, a Q3-ban már Sebastian Vettel bizonyult az időmérő edzés legjobbjának a 62. Formula-1-es világbajnokság Kínai Nagydíján. A Red Bull német ásza mögött Jenson Button és Lewis Hamilton végzett, majd következett Nico Rosberg, Fernando Alonso és Felipe Massa. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher ismét kiesett a Q2-ben, csak tizennegyedik lett, míg a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber mindössze a tizennyolcadik helyen zárt.


SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Szerinted ki nyeri az F1-es Kínai Nagydíjat?
Sebastian Vettel 38.0%
 
Fernando Alonso 25.7%
 
Lewis Hamilton 20.9%
 
Felipe Massa 4.3%
 
Mark Webber 1.0%
 
Jenson Button 2.8%
 
Michael Schumacher 4.7%
 
Nick Heidfeld 1.5%
 
Más 1.0%
 
NYILATKOZATOK A KÍNAI NAGYDÍJ IDŐMÉRŐ EDZÉSE UTÁN:

SEBASTIAN VETTEL (RED BULL-RENAULT, 1. HELY):


„Ismét megcsináltuk, de az időmérő minden egyes pillanata kemény volt. A mai napunk nem teljesen úgy alakult, ahogyan azt terveztük, főleg a Q2-ben akadtak problémáink. A gyors körömön ugyanis hibáztam, de a Q3-ban már magabiztos voltam, tudtam, hogy javítok majd. Természetesen összességében mai is jó munkát végeztünk, de holnapra csak nyolc méter az előnyöm. Hosszú verseny lesz, de elégedettek lehetünk az autónkkal. Pénteken többször is sikerült hosszabb távokat megtennem, ez is oka annak, hogy jó érzéseim vannak a futammal kapcsolatban. De nem szabad túlságosan elégedettnek lennem, mert ez gondokat okozhat.”


JENSON BUTTON (MCLAREN-MERCEDES, 2. HELY):

"A Q2 után még azt éreztem, most lesz esélyünk a pole-ra. De Sebastian utolsó gyors köre alapján a második hely a realitás. Ennél többet nem érhettünk volna el. Nagyszerű, hogy két autónk is a top3-ba került, ma a maximumot hoztuk ki a kocsiból. Pénteken éjszaka sikerült javítanunk az autón, de úgy érzem, még további előrelépésre van szükségünk, hogy tényleg odaérjünk az élre, a Red Bullhoz. De így is köszönöm a srácoknak a kemény munkát, hiszen ezzel adtak lehetőséget arra, hogy jól szerepeljünk az időmérőn. Erre építhetünk a következő versenyeken."

LEWIS HAMILTON (MCLAREN-MERCEDES, 3. HELY):

„Pénteken este több érdekes változtatásra is eszközöltünk az autón, ma már sokkal jobban éreztem magam a pályán. Az időmérőn nagyon közel voltunk egymáshoz Jensonnal, szerencsére mindketten a mezőny legelejére kerültünk. Jenson fantasztikus munkával került elém, de én is elégedett vagyok a saját tempómmal. Ráadásul maradt friss szett lágy gumim a futamra. Ennek érdekében döntöttünk úgy, hogy a Q3-ban csak egy gyors kört futok. Kompromisszumot kellett kötnünk, de a múlt héten Malajziában is láthattuk, mennyit ér, ha egy szett friss abroncs. A mai stratégiánk növeli az esélyeimet a vasárnapi versenyre.”

NICO ROSBERG (MERCEDES GP, 4. HELY):

„Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, nagyszerű napot zártunk. Egyértelmű, javítottunk az autónkon, az is boldoggá tesz, hogy örömöt okoztam a gyárban dolgozó munkatársaknak. Remélem, élvezték, amit ma láthattak a televízióban. Persze még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de fejlődtünk, közelebb kerültünk a legjobbak, legalábbis ma. Keményen dolgoztunk a versenytempónk javításáért is, minden esélyünk megvan arra, hogy holnap is sikeresek legyünk.”

FERNANDO ALONSO (FERRARI, 5. HELY):

„Nem várhattam ennél jobb eredményt az időmérőtől. Az ötödik és a hatodik hely jelenthette a maximumot a csapatnak, legalábbis a jelenlegi helyzetben. Mindent tudtunk a Red Bullról és a McLarentől, de ma a Mercedestől is hatalmas fejlődést láthattunk. Így még nehezebbé is vált a helyzetünk. Minden megteszünk a javulásért, hiszen nagycsapat vagyunk, tudjuk, miként reagáljunk az ilyen szituációra. Pénteken számos új elemet próbáltunk ki, de korai lenne, ha már vasárnap bevetnénk ezeket a versenyen. Remélem, Törökországban már lényegesen jobb lesz a teljesítményünk. A csapat mai munkáját 10-ből 10-esre értékelném, hiszen kompromisszumokra kell törekednünk a biztonság és a kockáztatás között. A dobogó most még nem lenne reális célkitűzés.”


FELIPE MASSA (FERRARI, 6. HELY):

„Picit jobb voltam, mint Malajziában, de még mindig hátul vagyok. Vettel teljesítménye egyáltalán nem lepett meg, Webberé azért annál inkább. A McLarenek is gyorsabbak nálunk, és a Mercedes is sokat javult. Holnap nagyon kemény verseny lesz! Remélem, meg tudjuk ismételni malajziai szereplésünket, amikor előreléptünk az időmérőn megszerzett helyekről.”

MICHAEL SCHUMACHER (MERCEDES GP, 14. HELY):

„Hatalmas csalódást jelent ez a szereplés! Pedig ezen a hétvégén egyértelműen bebizonyítottuk, hogy rengeteg fejlődtünk. Nico negyedik helye ezt bizonyítja, a negyedik hely lehetett a reális célunk. A Q2-ben nem tudtam „összerakni” egy tiszta és jó kört, a legvégén pedig azt tapasztaltam, hogy nem működik megfelelően a mozgatható hátsó szárnyam. Remélem, holnap azért jelentősen előreléphetek egy remek rajtnak köszönhetően, és utána a versenytempóm is jó lesz.”

MARK WEBBER (RED BULL-RENAULT, 18. HELY):

„Frusztráló helyzetbe kerültem, hatalmas csalódást jelent a mai eredményem. Már a harmadik szabadedzésem sem alakult simán, nem is beszélve a Q1-ről. Azt hittük, elég, ha csak kemény gumikkal próbálkozom, mert a tempóm megfelelőnek tűnt. Majd meglátjuk, holnap kire megyek erről a helyről, de a mainál csak jobb lehet. Nem is emlékszem arra, mikor estem ki legutóbb a Q1-b en, de nagyon, nagyon régen lehetett.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Érett a meglepetés, de Vettel az élen
A Q1-ben és a Q2-ben is legyőzték a címvédőt, de a legfontosabb szakaszban, a Q3-ban már Sebastian Vettel bizonyult az időmérő edzés legjobbjának a 62. Formula-1-es világbajnokság Kínai Nagydíján. A Red Bull német ásza mögött...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vettel péntek királya, de ott a McLaren
Meglepetést ugyan nem hozott a pénteki két szabadedzés a 62. Formula-1-es világbajnokság Kínai Nagydíján, de a nyitó tesztelésen még óriási fölényben lévő címvédő Sebastian Vettel előnye szinte teljesen elfogyott a második...
Tovább a teljes cikkhez »
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu