Pénzre váltanák az F1-es sikereket

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 4. 10:59
Gyorsan beindultak a Lotus Renault agytrösztjei a szezonnyitó melbourne-i F1-es futam után, ennek pedig jó oka van: Vitalij Petrov ugyanis bravúros teljesítménnyel a harmadik helyen ért célba. A csapat vezetői remélik, a száguldó cirkuszban tavaly óta szereplő versenyző sikere hatással, pozitív hatással lesz az istálló anyagi hátterére.


 

A „Vyborgi Rakéta” szereplését már tavaly is számos orosz szponzor segítette, de Gerard Lopez csapattulajdonos reméli, az ausztráliai diadal további cégeket vonz majd. Azt pedig más sportágakból már jól tudjuk, mit jelent, ha orosz vállalatok állnak valamilyen sporttársaság mögé…

„Ebben az évben számos tőkeerős orosz cég segíti partnerként a Lotus Renault GP-t. Úgy érezzük,  elégedettek az általunk kínált lehetőségekkel, a megjelenési kínálattal” – kezdte nyilatkozatát a csapattulajdonos, a Genii Capital nevű cég főnöke.

Pedig a tavalyi évben Petrov nem remekelt, feltűnő vezetési hibáit egy idő után az sem menthette, hogy bizony a 2010-es szezonban kezdte F1-es pályafutását. A téli szünetben még elküldése is felvetődött, de végül újabb évadra kapott lehetőséget, a bizalmat pedig gyorsan meghálálta. Pedig a melbourne-i verseny előtt sokan azt gondolták, a Robert Kubica helyére beugró, jóval rutinosabb Nick Heidfeldtől várható jobb szereplés. De a német csak 14. lett az Albert Parkban, alaposan elmaradt a Vyborgi Rakétától.

„Úgy érzem, Vitalij melnbourne-i sikere újabb cégek fantáziáját mozgatja meg. Főleg akkor, ha a folytatásban is hasonló eredményeket ér el. Én egyértelműen bizakodó vagyok!” – tette hozzá Lopez.

Az üzletember egyébként igyekezett védelmébe venni az orosz fiatalembert, természetesen a 2010-es botladozások okán.

„Tavaly úgy kellett néhány hónap alatt megerősíteni a tudását, hogy közben egyáltalán nem tesztelhetett. Ezért volt oly nagy rajta a nyomás, hiszen a legmagasabb szinten kellett versenyeznie. De a fejlődése lenyűgöző volt. Természetesen az is fontos feladat volt, hogy Oroszországot bevezessük a Formula-1 világába, sok dologra kellett megtanítani az ottani embereket. Boldogan mondom: mindkét célt teljesítettük! Vitalij F1-es pályafutása elején kevés orosz ember volt tisztában a sportággal, de néhány hónap alatt megduplázódott a közvetítések nézettsége. Ez igazán lenyűgöző.”


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu