Még Vettel is óvatos a Kínai Nagydíjon

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 15. 17:40
Meglepetést ugyan nem hozott a pénteki két szabadedzés a 62. Formula-1-es világbajnokság Kínai Nagydíján, de a nyitó tesztelésen még óriási fölényben lévő címvédő Sebastian Vettel előnye szinte teljesen elfogyott a második gyakorlásra. A német klasszist az első tréningen még a csapattárs Mark Webber sem tudta megszorítani, a folytatásra azonban alaposan feljavult a McLaren-Mercedes, így Lewis Hamilton és Jenson Button minimális hátránnyal lett második, illetve harmadik.


 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Szerinted ki nyeri az F1-es Kínai Nagydíjat?
Sebastian Vettel 38.0%
 
Fernando Alonso 25.7%
 
Lewis Hamilton 20.9%
 
Felipe Massa 4.3%
 
Mark Webber 1.0%
 
Jenson Button 2.8%
 
Michael Schumacher 4.7%
 
Nick Heidfeld 1.5%
 
Más 1.0%
 
NYILATKOZATOK A KÍNAI NAGYDÍJ MÁSODIK SZABADEDZÉS UTÁN:

SEBASTIAN VETTEL (RED BULL-RENAULT, 1. HELY):


„Jó napunk volt, de ez még csak péntek volt, csak a hétvége korai szakaszán vagyunk túl. Remek ritmust találtunk a pályára, elégedett vagyok az autóm teljesítményével. Még sok feladat vár ránk, úgy érzem, holnap kemény napunk lesz, de vasárnapra sem egyszerűsödik a helyzetünk. Meg kell találnunk azokat a területeket, amelyeken még javulhatunk. De ma nem történt semmi különös.”

LEWIS HAMILTON (MCLAREN-MERCEDES, 2. HELY):

„Mozgalmas és melós napon vagyunk túl. A második szabadedzésre már egész jó volt az autónk, több kiváló köridőre is képes voltam. De még akkor sem éreztem igazán kényelmesen magam az autóban. Picit küszködtünk a megfelelő beállítás meglelésével. Sajnos nem minden területen működik úgy a kocsink, mint ahogyan azt vártuk. De úgy érzem, javultunk egy kicsit Malajziához képest. Ma este pedig kiválasztjuk azokat az új elemeket, amelyeket a hétvége további részében is eredményesen használhatunk.”

JENSON BUTTON (MCLAREN-MERCEDES, 3. HELY):

„Délelőtt minden nagyon jól sikerült, az autóm nagyszerűen működött. Délután több új dolgot is kipróbáltunk, de ezekkel sem tudtuk jobbá tenni az autónk egyensúlyát. Ki kell elemeznünk, miért nem működtek a várakozásainknak megfelelően az újítások. A kocsit jobbnak éreztem a keményebb gumikon, mint a lágyabb abroncsokon. Remélem, holnap tovább javítunk az autóm beállításán. Szerencsére nincs olyan meleg, mint Malajziában, így a gumikérdés nem lesz olyan döntő, mint az előző versenyen. Ha javítani tudunk a kocsi egyensúlyán, akkor közelebb kerülhetünk a Red Bullhoz.”

NICO ROSBERG (MERCEDES GP, 4. HELY):

„Ma tettünk egy kisebb lépést előre, főleg délelőtt, amikor sok új dolgot tanultunk Malajziához képest. Az autóm egyensúlya igen jó volt az egész nap során, igazán élveztem a száguldást. De most még nem tudjuk, hol állunk a többiekhez képest, de azért reményt adnak a pénteki eredmények.”

MICHAEL SCHUMACHER (MERCEDES GP, 5. HELY):

„Jól sikerült munkás napunk volt. Erre a hétvégére változtattunk a munkameneten és a hozzáálláson is, úgy érzem, kifizetődött az erőfeszítésünk. Legfőképpen a teli tankos menetekre összpontosítottunk, úgy tűnik, sikerült is megtalálnunk a megfelelő beállítást. A hosszabb menetekben előrelépést tapasztalok, így nagyon várom már, hogy javuljunk az időmérőn.”

FELIPE MASSA (FERRARI, 6. HELY):

„Ma is ugyanazt tapasztalhattuk, mint az előző két versenyen: nagyon gyors a Red Bull. A hosszabb menetekben igazán elégedett lehettem az autóm vezethetőségével, több érdekes időt is futottam. Remélem, ez előrelépést eredményez a szombati időmérőn is, de tudjuk, nagyon nehéz dolgunk lesz. Úgy érzem, a versenyen ugyanaz lehet a helyzet, mint Malajziában. Fernando ma több új elemet is kipróbált, de túl korai lenne annak megítélése, hogy javulást eredményeznek-e a fejlesztések.”

MARK WEBBER (RED BULL-RENAULT, 10. HELY):

„A második szabadedzésen nem szerepeltem igazán jól, főleg amikor új gumikon mentem rövidebb meneteket. Emiatt picit hátrébb kerültem a listán, de a hosszabb távokon egészen jó voltam a keményebb gumikkal. Ma este döntünk a KERS további használatáról, szeretnénk az egész hétvégén használni. Általánosságban elmondhatom, eredményes pénteket zártunk, nagyon sokat tanultunk, az autóm megbízható volt.”

FERNANDO ALONSO (FERRARI, 14. HELY):

„Hidraulikai probléma miatt veszítettem némi időt mindkét edzésen, de főleg a második tesztelésen. Sajnos nem tudtam hosszabb távokat megtenni, így nem is szereztem elég tapasztalatot a gumik kopásáról. Szerencsére Felipe mindkét abroncsot kipróbálhatta, ez legalább jó kiindulási alapot adhat a folytatásra. Korai lenne még megítélni az új aerodinamikai elemek hasznosságát, most a mérnököknek kell kielemezniük a tapasztalatokat.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vettel péntek királya, de ott a McLaren
Meglepetést ugyan nem hozott a pénteki két szabadedzés a 62. Formula-1-es világbajnokság Kínai Nagydíján, de a nyitó tesztelésen még óriási fölényben lévő címvédő Sebastian Vettel előnye szinte teljesen elfogyott a második...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu