EURO 2008: a zaragozai Sergio Garcia is tagja a spanyol keretnak

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 15. 18:43
A Zaragoza 24 éves támadója, Sergio Garcia lesz a spanyol labdarúgó-válogatott Eb-re utazó keretének huszonharmadik játékosa, döntött a szövetségi kapitány, Luis Aragonés.


A támadó azt követően kap lehetőséget, hogy a Barcelonai ifjú reménysége, a még mindig csak tizenhét éves Bojan Krkic nem utazik a svájci-osztrák közös rendezésű eseményre. Erről a kapitány és a játékos szülei közösen döntöttek.

 

Garcia, Krkichez hasonlóan, barcelonai nevelésű, a csatárként és szélsőként egyaránt bevethető játékos, aki 2002 és 2004 között tartozott a katalánok első keretéhez. A két idény során azonban mindösszesen négy alkalommal léphetett pályára.

 

Egy szezont a Levante gárdájában húzott le, mielőtt 2005 nyarán le nem igazolta őt a Zaragoza. A lendületes játékos az eltelt három idény során 87 alkalommal léphetett pályára jelenlegi együttese színeiben, ezeken a találkozókon összesen tizennégy gólt szerzett.

 

A spanyol válogatottban az Eb-n mutatkozhat be, ha a kapitány is úgy gondolja. Viszont a szezonban parádés formát mutató Fernando Torrest, vagy éppen a spanyol gólkirály-jelölt Daniel Güizát, esetleg a valencia David Villát aligha tudja kiszorítani a nemzeti csapatból.

 

Aragonés eredetileg péntekre tervezte a kerethirdetést, de a válogatott orvosának halála miatt egy nappal el kellett halasztani az eseményt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu