Vb-elődöntős a műlábú atléta

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 28. 12:22
A dél-afrikai Oscar Pistorius 400 méteresen elődöntős a Teguban zajló atlétikai világbajnokságon, amely a középtávfutó Kazi Tamás számára az elődöntőben ért véget. Érdekes, hogy a férfi sprintdöntő mezőnyéből csak egyvalaki futott vasárnap 10 másodperc alatt, és ez a valaki nem a címvédő, olimpiai bajnok Usain Bolt volt!



A térd alatt amputált sportoló a 14. legjobb idővel, 45,39-cel bejutott a 400 méteres síkfutás elődöntőjébe, amelyre - a fináléval együtt - hétőn kerül majd sor. Egyébként Pistorius a most elért 45,39-nál tud jobbat is, júliusban, Lignanóban például 45,07 másodperc alatt ért célba, s ennek köszönhetően vehet részt az egészségesek világbajnokságán, karrierje során először.

Kazi Tamás számára véget ért a tegui vb, miután 800 méteren 1:46.53-mal csak ötödik lett az elődöntős futamában - összesítésben pedig a 16. helyen zárt -, így lemaradt a döntőről.

A férfi 100 fináléjának mezőnye is teljes. Az elődöntőben nem szakították szét az istrángot a sprinterek, csupán a jamaicai Yohan Blake (9.95) teljesített 10 mp alatt, honfitársa, a világ- és olimpiai bajnok Usain Bolt melégedett 10,05-tel, és az ezzel megszerzett második hellyel.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu