Többször "doppingolt" a magyar klasszis?

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 8. 19:40
Az Európa-bajnoki bronzérmes Ungvári Attila pozitív doppingmintát adott a cselgáncs Hungária Kupán, ezt maga a dzsúdós ismerte el a Nemzeti Sportnak. A 73 kg-os súlycsoportban a versenyen aranyérmet szerzett sportoló nem tudja, hogyan juthatott a szervezetébe a tiltott szer.


 

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője hétfőn számolt be arról, hogy a budapesti viadalon egy versenyző doppingtesztje pozitív eredményt hozott.

A Magyar Judoszövetség azt ígérte, kedden bővebb tájékoztatást ad az ügyről, Ungvári Attila azonban elébe ment a dolgoknak.

„Úgyis megtudná előbb vagy utóbb, igen, az enyém a minta. Fogalmam sincs, mi lehet benne, tiszta a lelkiismeretem. Nem vagyok betegeskedő, nem szedtem semmit" – nyilatkozta az Eb-bronzérmes Ungvári Attila a sportnapilapnak.

„Múlt csütörtökön tudtam meg, hogy pozitív lett a minta, rögtön kértük a B-próba elvégzését. Próbálok nem erre gondolni, de minden a dzsúdóhoz köt, folyamatosan jár az agyam, mindig ide lyukadok ki. Nem tudok egyetlen okot sem mondani, ami miatt pozitív lehet a minta."

A Nemzeti Sport úgy tudja: olyan öltözői pletyka is napvilágot látott, miszerint beletettek valamit Ungvári italába.

Kedden délután kiderült, hogy Ungvári Attila már a januári bakui Világkupa-versenyen is pozitív mintát szolgáltatott. Erről a magyar szövetség kedden délután tájékoztatta az MTI-t. A versenyző és az MJSz is kérte a B-próba elvégzését, ennek eredménye március végére várható.

„A hazai dzsúdó történetében ez az első eset, hogy doppingvétség gyanúja vetődik fel. Értetlenül állunk a történtek előtt. A dzsúdó nem doppingérzékeny sport, a vizsgálat kiterjed majd arra is, hogyan kerülhetett a sportoló szervezetébe a tiltott szer, amely tudomásunk szerint nem is segíthette az eredményes szereplést. Kiállunk a doppingmentes sport eszméje mellett. Mind a sportot szerető közvélemény, mind mindannyiunk megnyugtatására az elmúlt napokban kilenc válogatott kerettagnál történt mintavétel. Ungvári Attila esetével kapcsolatban a fegyelmi eljárást vagy a Magyar Judoszövetség vagy a Nemzetközi Judoszövetség fogja lefolytatni” – fogalmaz a közlemény.
   
A szövetség szerdai elnökségi ülésén is napirendi pontként szerepel Ungvári Attila ügye.
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu