Retteg Budapest: jön a 170 kilós Szörny!

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 16. 15:10
VIDEÓ! Hivatalossá vált az évszázad összecsapásaként is emlegetett Kunkli Tivadar-Bob Sapp mérkőzés időpontja. A magyar thai-bokszoló 2011. május 1-jén, a Papp László Sportarénában csap össze a „Szörnyként” is becézett, több mint 170 kg-os óriással.


 

390 megnyert és csupán egyetlen elveszített meccsel a háta mögött a 46 éves Kunkli Tivadar még egyszer utoljára ringbe száll. A tavalyi, második visszavonulása után egy meghökkentő kihívás vette rá az újbóli visszatérésre. A kihívó nem más, mint a rettegett, Kunklinál 100 kg-mal nehezebb MMA harcos, Bob Sapp. A színészi ambíciókkal is megáldott sportolót itthon többek közt az Electra, Csontdaráló, és a Vér és csont című filmekből is ismerhetjük.

Hatalmas várakozás előzi meg a meccset, hiszen nem mindennapi ellenfelekről van szó. Kunkli Tivadar Európa- és világbajnok magyar thai-bokszoló mozgalmas pályafutása során az utcai harcosok között is hatalmas tekintélyt vívott ki magának. A közel négyszáz meccs alatt óriási rutint és tapasztalatot szerzett, ami reményeink szerint ellensúlyozni tudja a szokatlanul nagy fizikai különbséget. A félelmetes külsejéről és botrányos mérkőzéseiről híres Sapp közel 2 méter magas, több, mint 170 kg és 10 évvel fiatalabb, mint Tivadar. Nem tűnik túlzásnak tehát, ha Dávid és Góliát sorsdöntő csatájához  hasonlítjuk a mérkőzést!

Kunkli Tivadar hónapok óta elszántan készül az összecsapásra, naponta kétszer keményen edz; fut, úszik, Sapphez hasonló termetű, 130-140 kg-os edzőtársakkal küzd. De nem csak a testét erősíti a mérkőzésre, lélekben is felkészül: „A meccs kimenetele nagyrészt fejben dől el”- mondja.

A saját bevallása szerint is utolsó meccsére készülő Tivadart családja és barátai is nagyon féltik, és noha támogatják „őrült” vállalkozását, rajta kívül kevesen hisznek abban, hogy győztesen hagyja majd el a ringet.

A Kunkli Tivadar - Bob Sapp mérkőzés a K-1 Rules Budapest Tournament fő meccse lesz a Papp László Sportarénában május 1-jén.

A közel egy év kihagyás után újra ringbe szálló MMA harcos a március 14-i meccsén csúnyán kikapott, Sapp alig másfél percig bírta ciprusi ellenfele rohamait, majd földre kerülve már csak védekezni tudott, de azt sem sokáig. 

Ízelítő Bob Sapp a háromszor K1-es világbajnok Bonjasky elleni ütközetéből

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu