Pistorius-ügy: a krikettütő a kulcs?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 24. 18:36
A lelkiismerete egész életében nem hagyja majd nyugodni Oscar Pistoriust, ha nem mondja meg a teljes igazságot barátnője meggyilkolása ügyében - nyilatkozta a gyászoló édesapa, Barry Steenkamp. A Daily Mail egyértelmű szándékosságra utaló információkról beszél néhány nappal azután, hogy szabadlábon engedték a paralimpiai bajnokot, a történelem első műlábakkal induló olimpikonját. Testvére ellen is gyilkosság a vád - egy másik ügyben.


Az áldozat Reeva Steenkamp családja rendőrségi berkekből már tudja, hogy Pistorius fejbevágta a krikettütővel a lányt, mielőtt lelőtte volna - írja a Daily Mail, hozzátéve, nem lehet tehát véletlen, hogy a modell hozzátartozói ütésnyomokat véltek felfedezni a holttesten. A helyszínen talált véres krikettütő kulcsfontosságú bizonyíték lehet majd az ügyben a nyáron.

A napokban csak az dőlt el, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Pistorius. Ezt sikerült elérnie a védelemnek 1 millió rand (25 millió forint) ellenében, de valószínű, hogy a vád az eljárás során nem fedte fel minden kártyáját, erre csak a büntetőügy júnusban kezdődő tárgyalásán kerül sor.

Ami biztos: Pistorius négyszer lőtt barátnőjére, Reeva Steenkampba, háromszor pedig el is találta, míg az pretoriai luxuslakásuk fürdőszobájában volt. A lány életét már nem lehetett megmenteni.

"Nem érdekes, mennyi pénze van, milyen jók az ügyvédei. Ha hazudik, a lelkiismerete nem hagyja majd nyugodni. Ha viszont igazat mond, egy napon talán még én is meg tudok bocsátani neki" - nyilatkozta a gyászoló édesapa, Barry Steenkamp.

Emlékeztetőül - két, lehetséges verzió a házban történt tragédiáról:

Létezik egy forgatókönyv, miszerint a hálószobában vesztek össze, itt találtak meg egy véres krikettütőt (amelyet különböző hírek szerint vagy a nő használt védekezésre, vagy a férfi a támadáshoz) és Pistorius egy golyót barátnője derekába eresztett, majd miután az ennek ellenére képes volt lemászni a lépcsőn és bezárkózni a fürdőszobába, annak ajtaján keresztül további hármat lőtt, amelyek a fejét és karjait találták el.

A másik: Pistorius azt hitte, egy betolakodó van a házban, megrémült, mert nem voltak rajta a műlábai, és a betörőnek szánta a golyókat fürdőszobaajtón keresztül. Egy krikettütővel verte be a bezárt ajtót, s akkor vette észre, hogy a barátnője az, akiről azt hitte, mellette fekszik az ágyban.

Közben kiderült, a gyilkossággal gyanúsított Oscar Pistorius fivére ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat. Az eNCA dél-afrikai rádióállomás szerint Carl Pistoriusnak egy 2010-ben történt halálos közúti baleset miatt kell bíróság elé állnia március végén. A tárgyalás eredetileg csütörtökön kezdődött volna, de elhalasztották.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pistorius szabadlábon védekezhet
Oscar Pistorius, a barátnőjét három golyóval meggyilkoló többszörös paralimpiai győztes atléta ügyében a pretoriai bíróság úgy döntött, ha befizeti a mintegy 25 milliónyi váltságdíjat, szabadlábon védekezhet, és hétfőn akár...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: oscar_pistorius
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu