Örülhetnek a finnek és a svájciak is

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 22. 17:03
Olli Harri nyerte az idény utolsó síugró versenyét a szlovéniai Planicán, míg a biatlonosoknál Michael Greis győzött Trondheimben. Azonban a nap igazi nyertese a sportág többszörösen koronázott királya Ole Einar Björndalen lett, aki második helyével átvette a vezetést az összetettben. A férfi sífutóknál Dario Cologna nyerte a záró felvonást, ezzel pedig elhódította a világkupa győzelemmel járó kristálygömböt.


Meglepetésre Olli Harri nyerte a szlovéniai Planicán rendezett sírepülő világkupa-döntőt. A finn versenyző a veterán lengyel Adam Malys előtt. A harmadik helyen holtverseny született a kétszeres olimpiai bajnok svájci Simon Amman és a hazai sáncon induló Robert Kranjec között.

Az összetett világkupa-győztes osztrák Gregor Schlierezauer csak az ötödik helyen végzett. Ezzel a tegnapi csapatverseny után az osztrákok ma sem tudtak javítani.

Szintén befejeződött a sífutók 2008-09-es világkupa-sorozata. Dario Cologna személyében megszületett az első svájci világkupa győzelem a sportágban. A mindössze 23 éves versenyző 15 km-en Vinzent Vittozt és Alekszandr Legkovot. Az összetett második helyét a mai negyedik norvég Petter Northug szerezte meg.

Trondheimben folytatódott a biatlonosok világkupa sorozata. A győzelmet Michael Greis szerezte meg Björndalen és Eder Simon előtt. Mivel az összetettben vezető cseh Tomas Sikora csak a 13. helyen ért célba, így Björndalen átvette az összetett vezetést is.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu