Ökölvívó ob: Oltványi legyőzte a pekingi olimpikon Kaluczát

Szerző: MTILétrehozva: 2008. december 12. 18:09
Oltványi Dávid nyerte a "válogatottak csatáját" a 85. férfi ökölvívó országos bajnokság pénteki napján, a Nemzeti Sportcsarnokban, miután az 54 kilósok elődöntőjében pontozással legyőzte Kalucza Norbertet.


A tavalyi világbajnokságon remek eredményt elérő, nyolcaddöntős Oltványi a tőle megszokott taktikával kezdte az idei olimpián 51 kg-ban indult, a novemberi Eb-n ugyanakkor a mostani kategóriában szerepelt Kalucza elleni rangadót: hagyta riválisát irányítani, majd a támadásokba rendre belekontrázott. A harcmodor ezúttal kifizetődött, mert ugyan a debreceniek büszkesége négy meneten keresztül ment előre, sokkal többet ütött, ám csak ritkán talált pontosan, míg Oltványi - ha nem is sok, de - látványos ütésekkel gyűjtögette pontjait, s végül - kissé túlzónak tűnő különbséggel - 8-2-re nyert.

 

Kaluczával ellentétben a program első felében ringbe lépett aktuális válogatott versenyzők mindegyike továbbjutott, méghozzá magabiztos produkcióval.

 

A liverpooli Európa-bajnokságon a döntőig menetelt Káté Gyula (64 kg) kemény volt, mint szokott és nagy fölénnyel vezetett már Tóth László ellen, akit a negyedik menetben a mérkőzésvezető leléptetett.

 

A csütörtöki negyeddöntőjét kevesebb mint egy menet alatt letudó Európa-bajnoki bronzérmes Varga Miklós (60 kg) nagyon lazán bokszolva is óriási különbséggel, 31-7-re verte Pipó Renátót, míg hajdúsámsoni klubtársa, a szintén Eb-harmadik Ungvári István (48 kg) már az első két percben feladásra késztette Mellár Pétert.

 

Az egyik leglátványosabb csatát Nagy Krisztián és Provics László vívta 54 kg-ban. A két öklöző igazi őszinte meccset vívott egymással, repkedtek az ütések. A csatát végül az utolsó menetben vérző orral küzdő Nagy nyerte 10-7-es pontozással, ám az sem lett volna meglepő, ha riválisát hirdetik ki győztesnek.

 

Mérkőzés nélkül jutott tovább az olimpiai és világbajnoki ötödik Szellő Imre (81 kg), aki ellen nem állt ki Hosszú Ferenc.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu