Nőtt a listavezető Gloucester előnye

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 15. 20:53
Egy hetes kihagyás után ismét folytatódott az angol élvonalbeli rögbi-bajnokság (Guinness Premiership). Nem sok változás történt a tabellán elfoglalt pozíciókat illetően, de azért akadtak izgalmak! A címvédő Wasps pontokban gazdag, izgalmas meccset játszott Leicesterrel, nagyon könnyen győzött a Newcastle, kikapott a második helyezet London Irish, ellenben az első Gloucester győzni tudott.


Óriási zakónak lehetett szemtanúja az a 8000 ember, aki kilátogatott a Memorial Stadiumba. A Bristol hazai környezetben lépett pályára, de mindössze Ed Barnes értékesített büntetőjének köszönhette, hogy nem teljes szégyenben kellet távozniuk a pályáról. A Falcons csapatából négy különböző ember ért el célt, emellett Tom May hat büntetőt is értékesített. A Bristol helyzetén ez mit sem változtat, ugyanúgy maradtak a sereghajtók.


Mindössze egy célt vittek a London Irish-Harlequins találkozón, a többi pont büntetőből született, a mérkőzés egyetlen célját a Quinsből Ceri Jones vitte. Egy piroslapot is kiosztott a játékvezető: David Paice volt, aki a kiállítás sorsára jutott. Az Irish a veresége ellenére is maradt a második helyen. A mérkőzésre kevéssel többen, mint 12000-en látogattak ki.

A listavezető Gloucester Sale Sharks ellen aratott hétpontos győzelmével megtartotta az első helyét a tabellán, hiszen a második London Irish kikapott. A felek négy célt vittek a mérkőzésen, ebből kettőt a hazaiak, kettőt a vendégalakulat. Említésre méltó esemény volt még, Ryan Lamb 30 méteres drop-gólja. A Sharks a veresége ellenére szintén megtartotta harmadik helyét.

A Northampton Saints-Saracens mérkőzés sem a rengeteg célba juttatott labdától marad majd emlékezetes, annak ellenére, hogy a találkozón 35 pont született, hiszen abból mindössze egy volt cél, a többi mind rúgásból született! Ebből öt büntetőt Stephen Myler egymaga vállalt el a hazaiaktól, míg a vendégoldalról Glen Jackson négy értekesített szabadrúgása mellet egy drop-gól is szerzett. Az egyetlen célt a győztes csapatból Bruce Reihana vitte. A Szentek győzelmük ellenére még mindig négypontos hátrányban vannak a Szaracénokkal szemben.

A forduló talán legérdekesebb és legfordulatosabb összecsapása a Worcester Warriors-Bath Rugby derbi volt, hiszen utóbbiak a félidőben még négypontos hátrányban voltak a vendéglátókkal szemben, ám a fürdővárosiak óriási feltámadásának köszönhetően végül a vendégek kerültek ki győztesen. A mérkőzés hőse és nyerőembere, Andrew Higgins három célt is vitt, emellett Butch James négy értékesített büntetőjével is hozzájárult a Bath sikeréhez. A Warriors ezzel a vereségével visszacsúszott a 11. helyre.


A forduló legtöbb pontját hozó mérkőzése volt a címvédő London Wasps-Leicester Tigers rangadó a maga 65 pontjával. Már a félidőben 37 pont esett és 23-14-t mutatott az eredményjelző. A három hazai cél mellett négy vendégakciót követően jutatták a játékosok az alapvonalon túlra a tojáslabdát. Ezen a meccsen Danny Cipriani volt a Jolly Joker, hiszen a válogatottbólo mellőzött, jövő nagy ígéretének tartott 10-es nyolc büntetőt értékesített. A Tigers a veresége miatt egy helyet visszacsúszott, és így már csak a hatodik a tabellán.

ANGOL ÉLVONALBELI RÖGNBI-BAJNOKSÁG (GUINNESS PREMIERSHIP):
13. FORDULÓ:
  • Bristol Rugby - Newcastle Falcons 3-35
  • London Irish - Harlequins 9-14
  • Gloucester Rugby - Sale Sharks 24-17
  • Northampton Saints - Saracens 20-15
  • Worcester Warriors - Bath Rugby 17-34
  • London Wasps - Leicester Tigers 36-29
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu