Mayweather újabb mesterműve a ringben

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 15. 09:58
A már öt súlycsoportban világbajnok, és továbbra is veretlen Floyd Mayweather Jr. bebizonyította, hogy továbbra is világ legjobb váltósúlyú bokszolója, miután Las Vegasban pontozással, és elég simán legyőzte a mexikói Saúl "El Canalo" Álvarezt, aki 1996 óta íródó profi karrierjének 45. ellenfele volt.


 

A 36 éves Floyd Mayweather Jr. több mint egy év után sikeresen tért vissza a nagyváltósúlyba, miután májusban már megvédte a WBC váltósúlyú világbajnoki címét az amerikai Robert Guerreróval szemben.

Szombat este a 23 éves mexikói, szintén veretlen Saúl "El Canalo" Álvarez volt az ellenfele Las Vegasban, a tét pedig kettős volt: Mayweather másik világbajnoki öve, amit tavaly májusban a WBA szuper nagyváltósúlyú kategóriájában szerzett, valamint Álvarez WBC nagyváltósúlyú öve.

Az összecsapás azonban kevesebb izgalmat tartogatott, mint a nagyívű, hónapokig tartó felveztés ígérte, és Mayweather a 12 menetet végigbokszolva viszonylag könnyedén nyerte meg pályafutása 45. győzelmét, így továbbra is veretlen, nem utolsó sorban mindkét öv az övé lett.

A 36 éves világklasszis végig sakkban tartotta mexikói ellenfelét, nem hagyta kibontakozni, aki pedig szeretett volna nekimenni az amerikainak, de az gyors kezeivel távol tudta tartani.

Igaz, a bíróknál nem volt ilyen egyértelmű Mayweather fölénye, ugyanis egyikük érdekes módon 114-114-es pontegyenlőség mellett döntött, de a paródia szerencsére elmaradt, mert másik két társa nagyon egyértelmű döntést hozott (116-112 és 117-111). A győztes több mintegy 41,5 millió dollárral lett gazdagabb, nem hiába becézik "Pénz"-nek.

VILÁGBAJNOKI CÍMEGYESÍTŐ ÖKÖLVÍVÓ-MÉRKŐZÉS
WBA NAGYVÁLTÓSÚLY - WBC SZUPER NAGYVÁLTÓSÚLY:
Las Vegas, MGM Grand Hotel & Casino
Floyd Mayweather Jr. (amerikai) - Saúl ÁLvarez (mexikói) 114-114, 116-112, 117-111
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu