Közel 17 ezren a IV. Sportágválasztón

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 26. 20:17
Május 22-23-án 92 sportág képviseltette magát a IV. Nagy Sportágválasztón. 115 oktatási intézményből közel 5100 látogató jött el (kb. 4600 gyerek és 500 kísérő), a pénteki napon 6500 volt a látogatók száma, hiszen az oktatási intézményekből érkezők mellett 14:00 órától a nagyközönség számára is nyitva voltak a kapuk, szombaton (a családoknak, nagyközönségnek fenntartott napon) több mint 10 000 (!) volt a résztvevők száma! Összehasonlításképpen, a III. Nagy Sportágválasztón a két nap alatt 4500 volt a látogatói szám.


Már az első napon rekordszámú látogatóval vette kezdetét a IV. Nagy Sportágválasztó. A kilenc órás kezdésre 92 sportág képviselői végezték el az utolsó simításokat, hogy a Merkapt Maraton Sportközpontot pillanatok alatt ellepő gyerekek ezrei számára minden adott legyen a sportágválasztáshoz. A pénteki nap során folyamatosan érkeztek a szervezett óvodai és iskolai csoportok a főváros és az ország minden részéből. A sportági helyszíneken igazi csúcsforgalom alakult ki, de mindenhol állták a gyerekek rohamát.

A Nagy Sportágválasztó második napja is verőfényes reggellel indult és a hőség igazán hősies próbatételre "kényszerítette" a sportági képviselőket: folyamatosan bemutatóztak, lelkesen és nagy türelemmel foglalkoztak a gyerekekkel. A látogatók ezrei hömpölyögtek a bejáraton át a helyszínek irányába. A jelenlévők a nagyszínpadnál Szentgyörgyi Rómeó aerobik világbajnok vezetésével, közös tornával melegítettek be a sportágválasztó szombati napjára. A sportági helyszíneket pillanatok alatt ellepték a látogatók. Igazán megindító látványt nyújtott ennyi sportoló és sportolni vágyó gyereket a helyszínen látni. Mindenki aktív részesévé válhatott a rendezvénynek, kezükbe vehették a sporteszközöket és megtapasztalhatták az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát. Hiszen hol van lehetőség arra, hogy néhány perc birkózás után, a boksz ringbe bújva kesztyűzzünk Balzsay Károllyal, majd a kenuból kiszállva, búvárruhában merüljünk, végezetül a korcsolyázástól megfáradva a színpadi produkciók sokaságát, köztük Berki Krisztián lólengés bemutatóját élvezzük?

Reméljük a sportágválasztón szerzett aktív sportélmények minél több gyereket, de akár felnőttet is, a sportegyesületek kapuihoz vezetnek és széles rétegek életének természetes részévé válik a rendszeres mozgás, a sport!

Nehéz kiemelni egy-egy sportági helyszínt, hiszen szinte kivétel nélkül úgy „odarakták magukat” a sportágak, olyan felszereléssel, olyan látványos bemutatókkal készültek, hogy a szervezők és a látogatók is olvadoztak (nem csak a melegtől), hanem a gyönyörűségtől is.

„Ha itt valaki nem kap kedvet a sportoláshoz, azzal valami komoly probléma van!” – vetítette előre Ipacs Endre a rendezvény kitalálója és főszervezője, már a IV. Nagy Sportágválasztó előzetes sajtótájékoztatóján, és az élet őt igazolta, ha itt valakiben nem gerjedt fel a sportvágy, abban szerintünk már örökre szunnyadni fog!

A küzdősportok kavalkádja, a labdajátékok sokasága, a tornasportok szinte minden válfaja, klasszikus és kevésbé ismert, vizes és jeges, nőies és férfias, unisex sportok, ügyességet, erőt vagy éppen szellemi koncentrációt kívánó sportágak egyaránt jelen voltak.

Az egyes sportágak neves képviselői is rendkívül nagy számban jelentek meg, nagy feladatot adva a közönségnek, hogy hirtelen mikor hova szaladjanak, ha találkozni akarnak példaképeikkel. A rendezvény két házigazdája, pénteken Hajdú B. István, szombaton Siklós Erik két színpadi produkció között folyamatosan tolmácsolta a közönség felé, hogy mikor, kit, hol lehet megtalálni és természetesen a színpad a látványos bemutatók mellett sok érdekes interjúnak is helyt adott.

A két nap alatt a rendezvényen megjelent élsportolók, neves sportszemélyiségek névsora (a teljesség igénye nélkül!): Baczkó Bernadett (judo), Balzsay Károly (ökölvívás), Berkes László (testépítés), Berki Krisztián (torna), Boczkó Gábor (vívás), Buruczki Szilárd (hegyikerékpár), Csizmadia Zoltán (judo), Dr. Molnár Tamás (vízilabda), Gáspár Tamás (birkózás), Gedó György (ökölvívás), Gergely István (vízilabda), Hadfi Dániel (judo), Imre Géza (vívás), Kótai Mihály (ökölvívás), Kovács Antal (judo), Kozmann György (kenu), Kucsera Gábor (kajak), Majoross Gergely (jégkorong), Miló Viktória (kung-fu), Nagy Ferenc (testépítés), Németh István (testépítés), Pfeifer Ferenc (akrobatikus torna), Pulai Imre (kenu), Sebestyén Júlia (műkorcsolya), Sike András (birkózás), Soós Viktória (ritmikus gimnasztika), Szentgyörgyi Rómeó (aerobik), Szuper Levente (jégkorong), Tóth Balázs (WTF taekwondo), Tóth István (birkózás), Varga Zoltán (sakk).

Kapacitáson felüli sikere volt a Navi-Med sportantropometriai mérésnek, melyet a helyszínendr. Petrekanits Máté, a Testnevelési Egyetem Terhelésélettani Laboratóriumának vezetője irányított, hiszen a mérés abban tudott útbaigazítást adni, hogy a gyerekek testfelépítésünk, testösszetételük, várható testmagasságuk alapján milyen sportág(ak) felé orientálhatók és erre rendkívül sok szülő volt kíváncsi.

A rendezvény főtámogatója jóvoltából a gyermekek a sportágak kipróbálásáért pontokat kaptak az egyes helyszíneken, amelyet pontgyűjtő füzetbe ragasztva, értékes McDonald’s-os ajándékokra válthattak be, valamint a sorsolásokon kerékpárokat (összesen negyvenet) nyerhettek. Nagy sikere volt Ronald McDonald megjelenésének is, aki szintén igyekezett sportágakat is kipróbálni, reméljük megtalálta a neki valót!

Az oktatási intézményekkel érkező gyerekek 2009. június 12-éig küldhetik el rajzban az élményeiket, melyekkel értékes sporteszköz-utalványokat nyerhetnek óvodájuknak, iskolájuknak az INTERSPORT felajánlásának köszönhetően.

A IV. Nagy Sportágválasztó egyenlege végül a kipróbálható 92 sportág mellett, 16 500 látogató lett, amit óriási sikerként könyvelhetünk el. Nem sok sportegyesület büszkélkedhet ilyen méretű és sikerű rendezvény lebonyolításával. Aki valamilyen okból nem tudott eljönni, az se búslakodjon mert szeptemberben jön az immáron ötödik Nagy Sportágválasztó, melynek pontos időpontja szeptember 18-19., amelyre mindenkit sok szeretettel várunk!

Minden résztvevőnek, sportági képviselőnek, neves sportolónak, támogatónak, rendezőtársnak is köszönjük a segítséget és a közreműködést, a látogatónak pedig köszönjük a részvételt! Külön köszönet illeti a sajtó, a média képviselőit, büszkék vagyunk rá, és a médiák is büszkék lehetnek magukra, hogy a fenti látogatottsági adatokat a nagy kereskedelmi televíziók és rádiók előzetes beharangozása nélkül értük el.

Címkék: sportagvalaszto
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu