Férfi lenne a női futó világbajnok?

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 20. 18:50
Orvosi vizsgálatoknak vetik alá a berlini atlétikai világbajnokság 800 méteres női síkfutásának győztesét, a dél-afrikai Caster Semanyát. Hazája válogatottjának menedzsere váltig állítja, ők nőként nevezték sportolójukat, így kétség sem lehet nemét illetően. Mély hangja, megjelenése és meglepően gyors fejlődése azonban okot adhat a találgatásokra.


A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) alaposabb vizsgálatot kért Semanyával kapcsolatban, amelyet közleményben is egyértelműsített: „Semanya az utóbbi időben meglehetősen nagyot javult egyéni legjobbjához képest, közel nyolc másodpercet. Éppen ezért szükség van a versenyző alaposabb kivizsgálására."

Hazája szövetségének első embere, Leonard Chuene természetesen védi a futót a támadásoktól: „Rúgjanak ki nyugodtan Berlinből, én akkor is megvédem a lányt."

„Ő az én kislányom, és sohasem kételkedtem a nőiségében. Ő nő, s ezt akár milliószor is megismétetlem akár" - nyilatkozta az édesapa a The Sowetan dél-afrikai lapnak.

Természetesen a XX. század egyes évtizedeiben gyakran előfordult, hogy eredetileg nőnek született sportolók a rengeteg hormonkezelés hatására bajuszt növesztettek vagy hátuk az átlagosnál nagyobb mértékben nőtt meg. Emlékezzünk csak a korábbi NDK- és szovjet versenyzőkre. 

Semanya sokat veszíthet, ha beigazolódik a gúnyólódók és vádaskodók igaza: ebben az esetben aranyérmétől ugyanis mindenképpen el kéne búcsúznia. 

AZ IAAF egyébként 2004 óta engedi az átoperált, vagyis transzszexuális sportolók indulását az olimpiai játékokon, de a műtét és a verseny között minimum két esztendőnek el kell telnie és hivatalosan is be kell jelenteniük a tényeket.

ITT TEKINTHETIK MEG A VIDEÓT VASTER SEMANYÁVAL A FŐSZEREPBEN:

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu